Ред Бул представио камуфлажни болид

Агенције
Ред Бул представио камуфлажни болид

Екипа Ред Була одустала је од званичног представљања болида за нову сезону Формуле 1, па се он први пут појавио у Хересу, на почетку предсезонских тестирања.

Нови болид аустријског тима, који носи назив РБ11, има камуфлажно фарбање и по томе се значајно разликује од претходника.

Слично рјешење није дуго виђено у Формули 1, а врло је могуће да ће га Ред Бул користити само током тестирања, а да ће за прву трку сезоне, Велику награду Аустралије, имати друго фарбање.

Боје Ред Була у овогодишњем шампионату браниће Данијел Рикардо и Данил Квјат, који је стигао из Торо Роса уместо Себастијана Фетела.

Нови болид Ред Була, који ће имати Реноове моторе, дизајнирао је Роб Маршал, који је преузео ту улогу после одласка Адријана Њуија на нову функцију. По рјечима Маршала, промјене у односу на прошлогодишњи болид ће бити тешко уочити, али да је направљен значајан напредак.

"Направљене су одређене измјене које утичу на измјене у облику преднег дијела болида, али су остале промјене углавном унутар болида. Идентификовали смо поља у којима можемо да напредујемо и на томе смо вриједно радили. То неће бити видљиво голим оком, али смо вредно радили баш на дјеловима који су скривени", нагласио је Маршал.

Поједини медији су претходних дана спекулисали да болид Ред Була неће бити спреман на вријеме, али је тим потврдио да је прошао све тестове и међу првима се нашао на стази у недјељу ујутро.

Нова сезоне Формуле 1 стартује 15. марта на стази "Алберт парк".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана