Ратко Николић о разлозима прекида сарадње са Борцем: Нисам отишао због новца

Душан Репија
Ратко Николић о разлозима прекида сарадње са Борцем: Нисам отишао због новца

Бањалука - Први разлог због којег сам "прецртан" у Борцу јесте што сам каснио на припреме и то јер ми је кћерка имала операцију срца.

Рекао је ово јуче досадашњи капитен рукометаша Борца м:тел Ратко Николић, резигниран изјавом директора Владимира Бранковића да Борац није могао да испуни његове финансијске захтјеве како би наставили сарадњу и у предстојећој сезони.

- Ма какав новац. Нисам отишао због новца, јер да је то био камен спотицања, напустио бих Бањалуку два месеца по с ом доласку, а остао сам три сезоне и давао све за овај клуб. Заволео сам овај град, у њему добио двоје деце, упознао много пријатеља и желео да каријеру завршим са титулом. Зато по окончању прошле сезоне нисам прихватио место директора које ми је нуђено. Желео сам да играчку каријеру завршим са титулом и надао да ћемо је вратити у Бањалуку - рекао је Николић.

Некада најбољи пивот на свијету мало је застао, а потом са горчином у гласу наставио даље.

- Да нисам прочитао у новинама лажи које су изречене на мој рачун, не бих реаговао, али нисам могао да прећутим. Ако је грех што сам остао да се бринем о детету, а о томе обавестио челнике клуба, требало је да ми кажу путем телефона, а не да "вучем" болесно дете стотине километара - рекао је Николић.

Бивши капитен репрезентације Србије више пута је поновио да жели завршити каријеру у Борцу, али ће то учинити негдје друго.

- Увредило ме и то што сам ја као "играч изнад калибра Премијер лиге". Ја сам тај који одлучује у којој лиги желим да играм, а желео сам у дресу Борца у Премијер лиги, то није било спорно. Такође, сам одлучујем за колико новца ћу да играм, односно испод које цифре ми није част. Верујте, имао сам, а и сада, на опште изненађење, имам много понуда из Катара и Европе и сигурно нећу завршити каријеру на овакав начин. Играћу док год будем имао жара и док ме тело буде слушало - закључио је 38-годишњи Николић.

Дуговања

Иако је отишао из клуба, Николићу на рачун нису легле заостале зараде.

- Добио сам обећање да ће то бити решено у наредних неколико дана како не бих морао посезати за непопуларним потезима - рекао је Николић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана