Рањени соколови заустављају Борац у дербију 12. кола Прве лиге

Д. Радујковић, Д. Пашагић
Рањени соколови заустављају Борац у дербију 12. кола Прве лиге

Источно Сарајево - Мечеви Славије и Борца из Бањалуке увијек изазивају велику пажњу и представљају дерби у фудбалу РС, без обзира како екипе стоје на табели. Тако је и у 12. колу овог првенства гдје ће ова два ривала одиграти 26. међусобни лигашки сусрет.

Славија не игра према очекивањима ове сезоне, далеко су од врха табеле, у клубу доста тога не функционише, а на све то тренер Миломир Одовић има проблема са суспензијама Младена Лемеза и Душка Радосављевића, док Марко Марковић и Дино Хасковић имају проблема са повредама и њихови наступи су под знаком питања. Оно што Одовића може да радује је добра форма "соколова" код куће у посљедње вријеме гдје имају четири узастопне побједе.

- Задесио нас је висок пораз од Младости у Купу БиХ и без обзира колико су они добар тим несхватљиво је да изгубимо 1:6. Мислим да је у клубу потребно поспремање у свим сегментима и да кренемо буквално од нуле. Проблем са неким играчима нас је довео у сложену ситуацију, али надам се да ћемо саставити довољно добру екипу да се на прави начин супротставимо Борцу. Његова форма је у успону, али без обзира на то било би добро да млади играчи са потпуном посвећеношћу уђу у утакмицу, да одиграмо још један добар меч на свом терену - казао је Одовић.

За разлику од њих у Борцу су осокољени послије побједе у Етно-селу Станишићи и очекују да се са цијелим плијеном врате из Источног Сарајева. Шеф стручног штаба Вуле Тривуновић пред овај сусрет има доста кадровских проблема, али сматра да је квалитет на страни његове екипе.

- Гедеон Гузина паузира због црвеног картона, Дарко Малетић и Борис Гаврић повријеђени су од раније, а током седмице смо остали и без Александра Малбашића, који је зарадио незгодан прелом малог прста и пред њим је дужа пауза. Ударац на тренингу задобио је и Срђан Бечелић, који је отпутовао са нама, а да ли ће бити на терену одлучићемо пред почетак сусрета. Ипак, сматрам, да послије побједе у прошлом колу имамо "позитиван вјетар у леђима" и да су сви спремни да понове добру партију. Вјерујем да ако игра буде на нивоу оне против тима из Етно-села Станишићи да ћемо поново забиљежити пун погодак - нагласио је Тривуновић.

Парови

Све утакмице првог кола другог дијела такмичења у Првој лиги Републике Српске на програму су у суботу од 15 часова, а састају се: Славија - Борац (БЛ), Звијезда 09 - Козара, Дрина (З) - Слобода (МГ), Сутјеска - Слога (Д), Борац (Ш) - Подриње, Рудар Приједор - Текстилац К.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана