Ракочевић и Мирковић прва појачања Игокее

Дејан Марић
Ракочевић и Мирковић прва појачања Игокее

AЛЕКСAНДРОВAЦ - Крилни центар Жарко Ракочевић и плејмејкер Бранко Мирковић прва су појачања Игокее за нову сезону, у којој је очекује премијерни наступ у регионалној NLB лиги.

Ракочевић је црногорски репрезентативац који је прошле сезоне наступао за Партизан и Босну, док је Мирковић српски интернационалац иза кога су три сезоне у бугарским клубовима Рилски Спортлист Самоков и Лукоил Aкадемик.

- Полако формирамо екипу за сезону у којој нас очекује много изазова. С Ракочевићем смо много добили под кошем. Ријеч је о играчу који може играти на позицијама четири и пет, учио је од Душка Вујошевића, има искуство играња Евролиге и NLB лиге, тако да ће он бити важан дио тима. С друге стране, Мирковић већ дуго игра у Бугарској и имаће шта да покаже на позицији организатора игре - истакао је спортски директор Aлександровчана Дарко Чубриловић.

Он је додао да је ово тек почетак "склапања" мозаика.

- Имамо много понуда на столу и довољно времена да их анализирамо. Нећемо журити. Жеља нам је да доведемо седам-осам појачања која ће чинити окосницу екипе, док ћемо остатак тима попунити или досадашњим или нашим млађим играчима - истакао је Чубриловић.

Упоредо с ангажовањем нових кошаркаша у Игокеи размишљају и о шефу стручног штаба.

- Наш тренер из прошле сезоне Драго Каралић био је на одмору, тако да смо тек недавно обавили информативни разговор с њим. Преговори се настављају, тако да би ускоро требало да знамо да ли ће он остати на клупи или ћемо ангажовати новог шефа струке - закључио је Дарко Чубриловић. 

Жријеб

Жријеб за нову сезону NLB лиге биће одржан у суботу у Загребу, а поред бх. представника Игокее и Широког, у шампионату ће учествовати Партизан, Хемофарм, Раднички, Црвена звезда (Србија), Цибона, Задар, Цедевита, Загреб (Хрватска), Крка, Унион Олимпија (Словенија), Будућност (Црна Гора), Нимбурк (Чешка).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана