Радоја близу повратка у Борац

Дарко Пашагић
Радоја близу повратка у Борац

Бањалука - Доскорашњи фудбалер Рудар Приједора и најбољи фудбалер Републике Српске за 2015. годину Синиша Радоја у сљедећој сезони могао би носити дрес Борца.

- Разговорали смо са Синишом Радојом, коме је истекао уговор са Рудар Приједором и близу смо да постигнемо договор. Постоји обострана жеља и вјерујем да ћемо се договорити о сарадњи - рекао је нови шеф стручног штаба "црвено-плавих" Зоран Драгишић.

Да је било разговора потврдио је Радоја, који је поникао на Градском стадиону, али никада није добио праву шансу. Поред Приједора, сениорску каријеру градио је у Слободи из Мркоњић Града и бањалучког БСК-а.

- Разговарао сам са челницима Борца, постоји жеља да се вратим у клуб у којем сам поникао, али ће све бити познато наредних дана - рекао је Радоја.

Кормилар Бањалучана има жељу да му помоћник буде Чедомир Ћулум, који је, као и Радоја, у прошлој сезони носио дрес Приједорчана, али би могао окачити копачке о клин.

- Ћулум полаже за добијање тренерске лиценце и волио бих да сарађујемо. И са њим су разговарали и вјерујем да ћемо се договорити. Осим њега, у стручном штабу биће још и тренер голмана Радован Гајић, који је и раније обављао ту функцију - додао је Драгишић.

Он је нагласио да још није познато када ће Борац започети припреме за нову сезону.

- Још се не зна када почиње ново првенство, а у зависности од тога, зависиће и почетак нашег рада. Углавном, сигурно је да ће то бити негдје између 20. и 25. јуна. Још нисмо разговарали гдје ће се обавити припреме, али жеља је да то буде негдје, гдје ће бити доста других екипа, тако да неће бити спорно одигравање контролних сусрета - додао је Драгишић.

Кајкут

Међу онима, који се помињу као могући повратници на Градски стадион је и доскорашњи играч грчке Верије Саша Кајкут.

- Имао сам конкретне и коректне разговоре са челницима Борца који имају план и визију да клуб поставе на здраве ноге. Дали су ми више него коректну понуду, али сам им рекао да повратак није реалан, бар не у овом тренутку - рекао је Кајкут, који је каријеру започео у Борцу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана