Радник славио у првом мечу осмине финала Купа БиХ

Душан Репија
Радник славио у првом мечу осмине финала Купа БиХ

Бањалука - Голом Душана Мартиновића у Какњу фудбалери Радника утабали су себи пут међу осам најбољих екипа у Купу БиХ, такмичењу у којем бране трофеј освојен прошле сезоне.

Фудбалер средине терена тако је наставио голгетерску серију започету још у првенственом дуелу против Слободе, а продужену у прошлом колу у ремију (1:1) против актуелног шампиона Зрињског. Бијељинци су се изгледа претплатили на одличне резултате у куп такмичењима, а на добром су путу да, као и прошле сезоне, елиминишу Рудар у истој фази такмичења.

Друга два представника из Српске нису имала успјеха. Мало ко је могао очекивати да ће Славија у Добоју код Какња, послије вођства у петом минуту до 12. примити три поготка. Екипа Хусрефа Мусемића наставила је у истом ритму и већ до полувремена је на семафору стајало 5:1, а "соколови" на терену изгледали као разбијена војска. Домаћи су у другом дијелу постигли још један погодак и практично обезбиједили пласман у наредну рунду.

Други прволигаш Српске Козара је оставила много бољи утисак против Сарајева. Једна од најбољих екипа у БиХ славила је на "Кошеву" са 3:1, али се екипа Велимира Стојнића није обрукала. Тренер Сарајева Мехмед Јањош мало је промијешао карте, али то не умањује игру Градишчана, за које је једини гол постигао млади Владимир Петковић.

Резултати и стријелци одмине финала Купа БиХ: Младост (ДК) - Славија 6:1 (Кузмановић 7, 10, Рамовић 11, 30 Шишић 26, Максимовић 90+2 - Миленковић 5), Слобода - Широки Бријег 1:0 (Мерзић 10), Сарајево - Козара 2:1 Хебибовић 8, Михојевић 53, Рустемовић 82 - Петковић 55), Рудар (К) - Радник 0:1 (Мартиновић 71). Синоћ: Жељезничар - Горажде. У уторак су играли: Орашје - Травник 1:1. Данас играју: Босна Сема - Раднички (Л) (15). Реванш мечеви заказани су за 26. новембар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана