Радник освојио трећи пехар у Купу Републике Српске

Г.С.
Радник освојио трећи пехар у Купу Републике Српске

БИЈЕЉИНА - Одбојкаши Радника се не шале. Бијељинци су освојили и четврти трофеј у низу. Изабраници Владимира Милићевића пригрлили су и трећи пехар у Купу Републике Српске, савладавши на свом терену Модричу са 3:0 (25:18, 25:10, 25:8).

Радник освојио трећи пехар у Купу Републике Српске

Од првог до посљедњег поена бранилац трофеја је одиграо на високом нивоу и ниједног момента се није постављало питање побједника. За најбољег играча утакмице проглашен је Милош Поповић, средњи блокер побједничког састава. Прије почетка финалне утакмице уручено је и признање за најбољег одбојкаша Републике Српске које је припало Николи Дрљићу из Радника.

Шеф стручног штаба тима из Бијељине Владимир Милићевић није крио задовољство што су његови момци одрадили оно што је планирано.

- Освајање Купа Српске је био један од циљева које смо зацртали на почетку сезоне. Ово је уједно и први трофеј у сезони који ће екипи пуно значити на психолошком плану за наставак сезоне. Били смо свјесни да смо изразити фаворити у финалу и то су момци и показали на терену. Од првог до посљедњег поена играли су максимално мотивисано и одговорно и нису препустили ни промил шансе екипи Модриче. Овако убједљива побједа можда није одраз стварног квалитета Модриче, јер имају неколико изузетно добрих, али и веома перспективних момака, који би у наредном периоду требало да буду носиоци њихове игре. У сваком случају, честитам мојим момцима на сјајно одиграном мечу - истакао је Милићевић.

Модричани су најбољи отпор фаворизованом ривалу пружили у првом сету. Сам пласман у финале велики је успјех за екипу Лазе Цвијића. Потврдио је то и капитен “жуто-плавих” Бранко Брестовац.

- Желим да честитам одбојкашима Радника на освојеном пехару и одличној игри. Велика је ствар играти финале. Нисмо били на свом нивоу, нисмо испоштовали скоро ништа што смо договорили прије утакмице. Окрећемо се обавезама у првенству гдје нам долази Борац у сљедећем колу. Ту ћемо покушати да дођемо до нових бодова – рекао је Брестовац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана