Радник би био први да игра само у гостима

И. Станишић, Д. Репија
Радник би био први да игра само у гостима

Бијељина - Премијер лига БиХ одавно није "домаћинска" како је то некада био случај, а у посљедње двије сезоне за брисање тог епитета најзаслужнији су фудбалери Радника.

Бијељинци су прошле сезоне кући донијели 21 од 45 могућих бодова, а ове су још много бољи. Послије седам мечева имају пет побједа и један реми, те само један пораз који су доживјели још у првом колу гостујући актуелном шампиону Зрињском. Од тада екипа Небојше Милошевића, коју је у првих шест кола водио Славко Петровић, не зна за неуспјех. Посљедњи тријумф у Зеници против Челика био је трећи узастопни за Милошевића у гостима. Када би се гледао само учинак у гостима, Бијељинци би били далеко најбоља екипа у лиги (16 бодова), а имали би чак шест више од Витеза. Овако су трећи са 22 бода, осам мање од лидера Зрињског.

- Не могу рећи да постоји специјална формула. Немам тајни рецепт за гостујуће мечеве, јер имамо апсолутно исту припрему за сваку утакмицу без обзира на то да ли играмо код куће или на страни. Током седмице отклањамо недостатке и радимо одређене модификације у нашој игри у зависности од тога против кога играмо - рекао је Милошевић.

Стручњак из Србије, који се први пут сусрео са фудбалом у БиХ, ипак открива шта би могао бити узрок оваквих резултата ван Бијељине.

- Велику улогу одиграо је и распоред, јер су нам у госте долазиле најјаче екипе попут Сарајева, Жељезничара и Зрињског, а у гостима смо играли ипак против мало слабијих екипа на папиру. Можда је мало и до психолошког фактора, а можда и друге екипе промене стил игре када играју код куће, буду агресивније и више се отворе, а ми их искажњавамо - рекао је Милошевић.

Без обзира на одличну серију резултата и треће мјесто на табели, чини се да фудбалери Радника имају слабију подршку са трибина него што су заслужили.

- Покушаћемо да натерамо људе добрим резултатима, али и игром да нам пруже већу подршку. Утакмица против Зрињског (1:1) је рецепт за тако нешто. Настојаћемо да играмо офанзивније и атрактивније, јер то публика воли. И људи у клубу разним акцијама покушавају да привуку још понеког гледаоца и верујем да ће их из меча у меч бити више - рекао је некадашњи помоћни тренер Црвене звезде.

Од његовог доласка на клупу Радник је уписао четири побједе, два ремија и пораз у првенству, те двије побједе у Купу БиХ, гдје брани трофеј.

- Презадовољан сам резултатима, али далеко од тога да немамо шта поправити. Немамо толико широк кадар, па ћемо и сутра против Рудара у реваншу осмине финала Купа морати "запети" без обзира на победу у првом мечу у Какњу (1:0), а затим већ у суботу дочекујемо врло озбиљну екипу Крупе - закључио је Милошевић.

Емоције

Утакмицу у Зеници посматрао је предсједник Радника Младен Крстајић, први пут након 1992. године када је напустио родни град и Челик у којем је направио прве фудбалске кораке.

- Срце ми је заиграло када сам крочио на "Билино поље", сетио сам се првих корака и детињства. Остаје жал што нисам имао прилику да заиграм за први тим Челика из већ познатих околности. Ипак, сада када сам завршио каријеру, Радник је за мене клуб за који се борим, а Челику желим да што пре изађе из кризе - поручио је Крстајић.

Табела гост

1. Радник   7        5        1        1        14:6   16

2. Витез      7        3        1        3        7:7     10

3. Зрињски 6        2        3        1        7:4     9

4. Жељезничар    6        2        3        1        5:4     9

5. Крупа     6        3        0        3        9:9     9

6. Сарајево 7        1        5        1        5:5     8

7. Младост 6        1        4        1        7:7     7

8. Металеге          7        2        0        5        9:12   6

9. Ш. Бријег        7        2        0        5        5:11   6

10. Слобода        6        0        4        2        6:11   4

11. Челик   6        1        1        4        4:13   4

12. Олимпик        7        0        2        5        4:14   2

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана