Радмило Михајловић, бивши фудбалер:Панцери могу да уједине титуле

Душан Репија
Радмило Михајловић, бивши фудбалер:Панцери могу да уједине титуле

Београд - Белгија и Њемачка или Белгија и Француска одлучиваће о новом шампиону Европе.

Ово сматра бивши ас Жељезничара Радмило Михајловић, који ће навијати за "своју" Њемачку, у којој је и провео добар дио каријере играјући за Бајерн, Шалке и Ајнтрахт. Иако није задовољан досадашњим квалитетом фудбала, посебно мањком атрактивних потеза и нападачких рјешења, сматра да су ове три репрезентације највише показале.

- Белгија има изузетне играче у свим линијама тима и много опција. Из меча у меч играју боље и не видим да Велс, Пољска или Португалија могу да их зауставе. Други дио жријеба је много компликованији, али вјерујем да ће Француска и Њемачка одлучивати о финалисти, а волио бих да у финале, али и до самог краја оде Њемачка - рекао је Михајловић.

Он сматра да је Јоаким Лев направио добар потез када је у напад ставио класичног центарфора Марија Гомеза, а на клупу преселио "лажну деветку" Марија Гецеа.

- То је кључан тренутак. Не свиђа ми се ова нова мода да тренери нешто експериментишу и играју без класичног нападача. Тешко је пробити посебно згуснуте одбране када немате центарфора који може да спусти лопту и искористи једну добру лопту. То је Лев увидио на вријеме и сада Нијемцима расту шансе. Мислим да могу ујединити титуле, јер су и актуелни прваци свијета - рекао је Михајловић.

У четвртфиналу их чека Италија, која је мимо свих очекивања показала одличну игру.

- Дао бих благу предност Нијемцима, али не треба отписивати Италијане. Још једном су показали да су фудбалска нација, без обзира на то што више немају тако звучна имена. Али имена не играју, то смо најбоље видјели на примјеру Енглеске - рекао је Михајловић.

По њему Албион је и највеће разочарење првенства.

- Исланђани су им одржали час фудбала и показали гдје им је мјесто. Не могу да схватим да њихов лијеви бек (Дени Роуз) вриједи 25 или више милиона евра, а нема ништа што га одваја од других. Само трчи, а дриблинг и центаршут за њега су захтјевни елементи. Одавно је поремећен систем вриједности, што су доказали Исланђани који сви вриједе можда као тај Роуз, а на терену су очитали лекцију Енглезима - закључио је Михајловић.

Шпанија зрела за ремонт

Поред Енглеске, непријатно је изненадила Хрватска, али и досадашњи владар Европе Шпанија.

- Хрвати су морали да прођу Португалију, јер су много квалитетнија екипа. Шпанија је изгледа зрела за ремонт, јер је ово друго велико такмичење на којем испада у раној фази. Вријеме је да се повуку неки играчи, али не видим њихове насљеднике, што би требало да забрине све у Шпанији - рекао је Михајловић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана