Радмила Марковић, тренер одбојкашица БЛ волеја: Циљ остати на четвртом мјесту

Данијел Радујковић
Радмила Марковић, тренер одбојкашица БЛ волеја: Циљ остати на четвртом мјесту

Бањалука - Седам побједа у 11 кола Премијер лиге БиХ учинак је одбојкашица БЛ волеја ове сезоне, којима је изузетно задовољна и тренер клуба Радмила Марковић.

Бањалучанке се налазе на одличном четвртом мјесту, а доживјеле су четири пораза и то од три најбоље екипе (Бимал Јединства два пута и по једном од Гацка и Куле Градачац).

- У суштини мислим да смо добили утакмице које смо требали добити, то јест оне за које смо сматрали да требамо побиједити уочи почетка сезоне. Ово четврто мјесто је реално стање и фактички смо обезбиједили пласман у плеј-оф. Надамо се да бисмо могли некога да изненадимо од фаворита до краја лигашког дијела такмичења. У тим клубовима углавном играју професионални играчи, а ми смо универзитетски клуб. Већина дјевојака студира, а само двије су завршиле и раде. Међутим, нећемо се предати - казала је Марковићева.

У плеј-оф иде осам екипа, а са овим четвртим мјестом БЛ волеј би имао предност домаћег терена у четвртфиналу против петопласираног састава.

- Долази нам Модрича, која је тренутно пета и још неке слабије екипе и реално је да останемо на четвртом мјесту. Такође, играмо код куће са Градачцем већ у идућем колу и надам се да ћемо у дуелима са неком од прве три екипе узети барем неки сет. Немамо императив побједа против њих - додала је Марковићева.

Она је прво била помоћник Мухарему Скелићу, али је онда преузела екипу 1. новембра када је поменути стручњак напустио тим. Екипа ће остати на окупу до сљедеће сриједе и онда ће на паузу до 11. јануара. Наредни меч у Премијер лиги на програму је посљедње седмице јануара.

- Имамо довољно времена да тренирамо на овој паузи и доста смо већ урадили у овом периоду. Оно што је проблем јесте то да наше играчице долазе са свих страна и не припадају истој школи, тако да је то све тешко укомпоновати. Принуђени смо да нешто мијењамо у систему игре пошто је други техничар повријеђен, али неће бити кадровских промјена - истакла је Марковићева.

Што се тиче плеј-офа, Бл волеј би реално могао до полуфинала.

- О превеликим очекивањима не бих да говорим, клуб нема такве амбиције са овом екипом. Све зависи с ким будемо играли, али не бих вољела да то буде Брчко у евентуалном полуфиналу. Осталима можемо пружити отпор - закључила је Радмила.

Премијер лига

1. Гацко     11      11      0        33:4   33

2. Бимал Јединство       11      10      1        31:5   30

3. Кула Градачац         11      9        2        29:7   27

4. БЛ волеј 11      7        4        22:12 21

5. Модрича         11      6        5        19:19 16

6. Радник   11      4        7        14:24 11

7. Дервента          11      3        8        10:26 9

8. Слобода 11      2        9        13:28 8

9. Бихаћ     11      2        9        9:28   7

10. Босна    11      1        10      5:32   3

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана