Пун “Борик” као да је Лига шампиона, Бенфика ипак прејака за “осице”

Д.Р.
Foto: ГС

БАЊАЛУКА - Рукометашице Борца поражене су у првом мечу трећег кола ЕХФ европског купа од Бенфике са 22:34, али ће ова утакмица остати упамћена по атмосфери у “Борику”.

Одавно, више од 20 година није виђено овако нешто. 

Крајем прошлог вијека трибине бањалучког храма спорта пуниле су кошаркашице Младог Крајишника предвођене легендарном Слађаном Голић, а сада је више од 2.000 гледалаца дошло да подржи “осице”. 

Младе бањалучке рукометашице никада у животу нису играле ношене пјесмом навијача, па је постојала мала бојазан да би се могао десити контраефекат. 

Ипак, солидно су кренуле и држале прикључак за Португалкама које у својим редовима имају далеко искусније играчице попут Украјинке Викторије Боршенко прекаљене играчице која је годинама играла Лигу шампиона. 

Како је меч одмицао Португалке су изгледале све моћније и увећавале предност. Дјевојке Николе Бијелића тешко су успијевале да пронађу пут до гола јер су Јована Новакопвић на линији, те крилне играчице биле потпуно одсјечене. 

Милана Раилић је била најрасположенија у редовима домаћих и већ у првих петнаестак минута уписала је четири поготка. 

На голу је сасвим солидна била Драгана Вукосављевић која је у једном периоду држала свој тим у игрим, да би при резултату 4:7 Бенфика почела да се одљепљује. 

Стисле су Португалке додатно у одбрани и натјерале Борац да прави више техничких грешака, па су из контри и полуконтри постигле доста лаких голова. 

На краја првог полувремена на семафору је писало 10:18 након што је Констанца Секвеира постигла гол директно из деветерца по истеку времена.

У наставку меча додатно је до изражаја дошао квалитет и боља физичка спрема гошћи које су у лаганом ритму стигле до разлике која им гарантује миран реванш. 

Бобићева је меч завршила са пет голова, а Вукосављевићева одбранила 13 лопти. 

На другој страни Марија Унјанкве и Секвеира постигле су по шест.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана