Првотимац ФК Борац Тони Јовић: Борац није за потцјењивање

Дарко Пашагић
Првотимац ФК Борац Тони Јовић: Борац није за потцјењивање

Бањалука - Бројни проблеми, велика неизвјесност око добијања лиценце и подмлађена екипа били су аргументи који су фудбалерима Борца давали мале шансе у дербију првог кола Премијер лиге БиХ против Жељезничара, али Бањалучани су пружили одличну партију и стигли до великог тријумфа од 1:0 за који је најзаслужнији Тони Јовић.

Лијево крило "црвено-плавих" био је нерјешива енигма за Сарајлије, који су на Градском стадиону доживјели први пораз послије скоро пуних девет мјесеци.

- Знали смо прије меча да нас очекује изузетно тешка утакмица. Дуги низ непоражености, а уз све то одлична издања Жељезничара у прва два кола квалификација за Лигу Европе. Међутим, договорили смо се да сви морамо пружити максимум, јер само тако можемо до повољног резултата. Одиграли смо добру партију и заслужено стигли до три бода. Оно што нас играче посебно радује су коментари послије утакмице у којима готово сви истичу да већ годинама нису гледали овако добру игру Борца - нагласио је Јовић, који је у јулу прошле године стигао у редове тима из Платонове.

Успјех у дуелу са једним од највећих кандидата за освајање титуле по његовим ријечима биће само додатни стимуланс за тим, који је најмлађи у бх. елити.

- Имамо младу екипу, која се никог не боји и спремна је да се ухвати у коштац са све и једним ривалом. Вјерујем да је испред нас успјешна сезона тако да очекујем добру игру и у другом колу у којем гостујемо мостарском Вележу. Проблем ће бити велика врућина, јер се меч игра у дневном термину, али смо пуни снаге и можемо да издржимо све напоре. У екипу се враћају Небојша Рунић и Стојко Кикић, који су паузирали због картона, тако да ће тренер Владо Јагодић имати мање проблема око састављања екипе. Ако поновимо игру као против Жељезничара сигурно остајемо непоражени - наставио је Јовић.

Пред сам почетак првенства дошло је до мањих несугласица Јовића са челницима клуба и спомињао се његов одлазак.

- Све је то сада прошлост. Тада је била врло тешка ситуација, јер практично нисмо знали ни да ли ћемо играти или не. Сада је много боље и све несугласице су ријешене. Да је тако показао сам и добром партијом против Жеље. Надам се да ће их у наставку првенства бити још, и то не само мојих, него цијеле екипе. Квалитетно смо одрадили припреме на Рогли и уложени труд почеће полако да нам се враћа - истакао је Јовић.

Овог љета помињала се могућност да овај Ријечанин настави каријеру у иностранству.

- Свако жели да се окуша у некој јачој лиги, па тако и ја. Међутим, све док до тога не дође Борац је приоритет. Уговор са Бањалучанима имам до краја сезоне, а онда ћемо видјети, шта и како даље - додао је Јовић.

 

Брат

На крају прошле сезоне Борац је био гост Рудара из Трбовља, а на том мечу у дресу Бањалучана заиграо је Тонијев млађи брат, Нико.

- Дошао је на позив челника клуба, који су жељели да га погледају и увјере се у његове квалитете. Није дошло до сарадње, али вријеме је на Никиној страни, јер је тек изашао из јуниорског погона Ријеке - нагласио је Тони.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана