Први испит рукометаша Борац м:телa у Београду

Дарко Пашагић
Први испит рукометаша Борац м:телa у Београду

Бањалука - Рукометаши Борца м:тел већ двије седмице вриједно тренирају са жељом да се што боље припреме за сва искушења која их очекују на почетку сезоне.

- Екипа је у односу на прошлу сезону претрпјела доста промјена и требаће нам доста времена да се уиграмо, али вјерујем да ће до првих званичних искушења све бити у најбољем реду - нагласио је тренер "црвено-плавих" Александар Међедовић.

Први испит Бањалучани ће имати 15. и 16. августа у Београду, гдје ће наступити на трећем меморијалном турниру "Маринко Келечевић". Првог дана смотре играће у полуфиналу са израелским Хапоел Ришоном, док су други пар Војводина (Нови Сад) и Татабања (Мађарска). Другог дана на распореду су мечеви за пласман.

- Те двије утакмице, четири меча, која ћемо неколико дана касније одиграти на ТВ-турниру шампиона у Добоју, али и меч првог кола СЕХА лиге против Татран Прешова у Словачкој, биће нам главни путоказ да ли спремно дочекујемо квалификациони турнир за Лигу шампиона, чији смо домаћини 5. и 6. септембра - наставио је Међедовић.

За тим из Господске улице прелазни рок још није завршен.

- За сада нам шкрипи на позицији десног крила, гдје имамо само младог Милоша Њежића. На проби је био Милан Поробић, који је прошле сезоне играо за нишки Железничар, али није задовољио. Милану Ђукићу, који је у прошлој сезони играо за нас на тој позицији, истекао је уговор и узео је папире, али још није пронашао ангажман. Ипак, шансе да он и даље буде наш члан су минималне. Зато ћемо у наредним данима покушати да ријешимо питање десног крила - додао је Међедовић.

Бојиновић

Доскорашњи члан Париза и бивши репрезентативац Југославије Младен Бојиновић већ неколико дана тренира у дворани "Борик" заједно са рукометашима Борца м:тел.

- Наравно да бисмо сви вољели да Бојиновић заигра за нас, али од тога неће бити ништа. Њему је истекао уговор са Паризом и слободан је играч, али не постоје никакве шансе да постане наш члан. Са нама тренира и Срђан Тривунџа, који више није наш играч, али још није пронашао ангажман - рекао је Међедовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана