Првенство Европе у сједећој одбојци у касарни

Иван Драгичевић
Првенство Европе у сједећој одбојци у касарни

Варендорф - Репрезентација Србије у сједећој одбојци, коју већином чине чланови ОКИ Бањалука, није успјела да се пласира у другу фазу такмичења на Европском првенству у њемачком Варендорфу.

Селекција је забиљежила три пораза у групној фази и предстоји јој борба за пласман, а према ријечима капитена Зорана Јешића организација турнира у најмању руку катастрофална и све екипе имају много потешкоћа.

- Првенство се одржава у кругу војне касарне њемачке војске и у неким дијеловима нема сигнала за мобилни телефон, а камоли интернета. Омогућен нам је приступ са само једног мјеста у кругу касарне, али за то је потребно платити, за наше услове, прилично високу цијену дневне или седмичне конекције на интернет. Проблем имају и играчи који користе инвалидска колица јер су неки смјештени на другом и трећем спрату у објектима без лифтова. Кревети на спрат причињавају додатни проблем играчима који користе протезе. Постоји још много неочекиваних проблема због којих су све екипе веома непријатно изненађене - рекао је Јешић.

Србија је у првом колу поражена од Холандије резултатом 3:0, у другом је послије велике борбе боља била Мађарска са 3:2, а у посљедњој утакмици која није имала резултатски значај пораз је услиједио од БиХ са 3:0.

- Нисмо се представили у најбољем свјетлу, а евидентно је да врло тешко играмо под притиском који смо сами себи наметнули у жељи да постигнемо што бољи резултат, али и због чудног система такмичења и чињенице да смо заиста били у најјачој групи на првенству - рекао је Јешић.

Друга фаза

У наставку такмичења Србију очекује борба за пласман од деветог до 12. мјеста, а јуче је играла утакмицу против Летоније. У случају побједе играће за девето мјесто са побједником утакмице Мађарска - Италија, у супротном играће за 11. мјесто

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана