Првак игра SEHA лигу идуће сезоне

Душан Репија
Првак игра SEHA лигу идуће сезоне

Бањалука - Побједом Веспрема против Вардара у финалу (28:26) спуштена је завјеса на четврту сезону SEHA лиге, а према најавама мађарски тим неће бранити титулу. Најављене промјене не би требало да утичу на БиХ, која би и идуће сезоне требало да има једног представника.

Веспрем ће послије двије године готово сигурно напустити такмичење, јер је Рукометна федерација Мађарске пронашла спонзора који условљава да све екипе морају играти домаћу лигу. Са друге стране, SEHA лиги ће готово сигурно приступити два најбоља словеначка клуба Цеље и Горење. Пошто су челници овог такмичења током Фајнал фора у Вараждину саопштили да број клубова неће бити мијењан, те да ће као и ове учествовати десет екипа, закључак је да једна "виси". Ове сезоне наступила су по два клуба из Македоније, Србије, Хрватске, те по један из Мађарске, Словачке, Бјелорусије и БиХ. Уколико се очекиване промјене заиста догоде, за један клуб из ове сезоне неће бити мјеста. Директор Борца м:тел Владимир Бранковић вјерује да се кола неће ломити преко представника из БиХ.

- Мислим да то неће бити опција. Током четири сезоне у SEHA лиги доказали смо да Борац припада крему клубова из региона. То смо представили челницима регионалног такмичења, задовољни су како све то изгледа, нашим квалитетом, потенцијалом младих играча, публиком и медијском сликом коју шаљемо из Бањалуке. За сада је све на усменим обећањима, али сам увјерен да нема мјеста паници да би БиХ могла остати без представника - рекао је Бранковић.

Сви детаљи о новој сезони биће познати до 1. јуна, до када словеначки клубови имају рок да се изјасне, док ће судбина Веспрема бити позната у идућих петнаестак дана.

- Нигдје не журимо, јер знамо шта је наш превасходни циљ. То је титула шампиона БиХ, без које не можемо да размишљамо о SEHA лиги. Вјерујем да имамо снаге да и ове сезоне поновимо успјех из претходне три, иако су Извиђач, Вогошћа и Маглај озбиљни противници - закључио је Бранковић.

Илић MVP Фајнал фора

Најкориснији играч лигашког дијела такмичења SEHA лиге Момир Илић одбранио је то звање и на Фајнал фору. Српски рукометаш предводио је Веспрем до одбране круне и заслужено добио награду стручног жирија. Осим лијевог бека Веспрема у идеалној постави финалног турнира су голман Загреба Иван Стевановић, десно крило је његов саиграч Златко Хорват, а мјесто су заслужили и Алекс Душебајев (Вардар, десни бек), Лука Циндрић (Вардар, средњи бек), Кристијан Угалде (Веспрем, лијево крило). Треће мјесто освојио је ППД Загреб, који је савладао Мешков Брест са 24:23.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана