Прва мјеста такмичарима из Шпаније и Републике Српске

Срна
Прва мјеста такмичарима из Шпаније и Републике Српске

БИЈЕЉИНА - Борислав Тешић из Шинкјокушин клуба "ТРБ" из Бијељине освојио је прво мјесто на Четвртом међународном турниру у кјокушин каратеу "РС челенџ" у категорији сениора до 75 килограма, Хуго Круз из Шпаније најбољи је био у категорији до 85 килограма, а његов земљак Кристобал Видал у сениорској категорији преко 85 килограма.

Друга мјеста освојили су Констатин Ристић из Шинкјокушин клуба "ТРБ" у категорији преко 85 килограма, Вања Конвалинка из Србије у категорији до 85 килограма, а Лазар Мијовић из Србије у категорији до 75 килограма.

Мађу јуниорима, такмичари бијељинског клуба освојили су два прва мјеста, Михаило Ранковић у категорији до 80 килограма, а Давид Зорић у категорији преко 80 килограма.

Друга мјеста припала су Теодоросу Калугалу из Грчке и Чеди Бојовићу из Републике Српске.

У конкуренцији кадета прво мјесто освојио је Милорад Остојић из Републике Српске, а друго мјесто Вук Манић из Србије.

Одушевљење публике изазвао је меч између најмлађих учесника, седмогодишњег Јована Раките и шестогодишњег Слађана Димитријевића чијом је борбом турнир и отворен, а бољи је био старији такмичар.

Свим освајачима медаља уручене су и новчане награде, а најбољи у сениорским категоријама добили су спортске стипендије у износу по 1.000 евра.

Предсједник Шинкјокушин клуба "ТРБ" из Бијељине и организатор 4. "РС челенџа" Игор Ранковић рекао је новинарима да је турнир протекао у најбољем реду, да су такмичари показали свој максимум, те да није било повреда међу учесницима, истичући да је њихова безбједност на првом мјесту, о чему је рачуна водио спорски љекар.

Главни судија турнира био је Румун, познати европски судија Григоре Петрут.

На четвртом "РС челенџ" кјокушин карате турниру који је одржан синоћ у Етно слеу "Станишићи" учествовали су борци из Шпаније, Грчке, Србије и Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана