Прва фудбалска лига РС, 25. коло: Леотар под императивом

Б. Радуловић, Р. Мијановић
Прва фудбалска лига РС, 25. коло: Леотар под императивом

Бањалука - Фудбалери Леотара и Рудар Приједора воде мртву трку за шампионски пехар у Првој лиги Републике Српске, а Требињци ће у 25. колу гостовати Текстилцу.

Дервенћани су пребринули бриге око опстанка, не могу се укључити у борбу за врх, али најављују да попуштања тренутном лидеру неће бити.

- Већ десет узастопних утакмица не знамо за пораз, а серију желимо да продужимо и против тренутног лидера из Требиња. Наступаћемо у комплетном саставу са јасном намјером да побиједимо екипу Леотара. Не желимо да се упуштамо у калкулације око имена новог шампиона, а на то нас обавезују и наши вјерни навијачи који ће нас бодрити и у посљедњем првенственом наступу у дебитантској прволигашкој сезони - рекао је капитен Текстилца Дејан Плиснић.

Два кола прије краја Требињци имају бод предности у односу на Приједорчане. Оно што је сигурно је да судбину у својим рукама држе играчи Леотара и све ће зависити од њихове инспирације. Тренер Рајо Мичета нема већих кадровских проблема. Посљедице повреде осјећа Милорад Цимирот, који је под знаком питања, остали су сви спремни.

- Евидентно је да нас очекује веома тешка утакмица, против квалитетног противника који до самог краја игра максимално озбиљно. Играју веома тврдо, дају мало голова, али исто тако играју добро у одбрани. Имамо своје адуте, али ће овдје прије свега одлучити психологија моје екипе. Много причамо, разговарамо, велики је притисак на екипи, а мало играча који су играли много великих и важних утакмица. Драго ми је да видим да схватају важност утакмице и момента у коме се клуб налази. Неки можда и не схватају важност ове утакмице за даљи живот клуба - рекао је Мичета.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана