Промјена на клупи одбојкашица БЛ волеја: Марковићева поново води тим

Милан Зубовић
Промјена на клупи одбојкашица БЛ волеја: Марковићева поново води тим

Бањалука - Нови тренер одбојкашица БЛ волеја у новој сезони биће повратник на клупу Радмила Марковић, која је раније већ радила у бањалучком тиму.

Досадашњи тренер Давор Гамбирожа, који је водио екипу током протекле двије године, биће њен први помоћник, а почетак припрема заказали су за идући понедјељак. Према ријечима директора клуба Душка Овуке, Марковићева је упозната са радом прве екипе, а до сада је водила омладинске селекције.

- Повратак Марковићеве представља освјежење у стручном штабу, послије двије успјешне године, колико је Гамбирожа радио. Њих двоје имају сјајну комуникацију и ово смо циљано урадили, а кључни разлог је то што ће Гамбирожа наредних мјесеци бити заузет стварима мимо одбојке, па нам треба неко ко ће стално бити у екипи. Наиме, наш досадашњи први тренер очекује трећу принову у породици, а уједно завршава студије у Београду и жељели смо да га растеретимо - рекао је директор БЛ волеја Душко Овука.

Током љета екипи је приступило седам играчица: Тијана Стојковић (коректор-примач сервиса), Нина Видаковић (техничар), Милица Шорак (примач сервиса), Ана Дијана Аничић (примач сервиса), Мирјана Шврака (примач сервиса), Марија Гвозден (средњи блокер) и Марија Михајловић. Прво окупљање заказано је за идући понедјељак, када ће кренути припреме за Средњоевропску лигу и квалификације у ЦЕВ купу.

- Марија је посљедње појачање, стигла је из бијељинског Радника и озбиљно ће појачати конкуренцију на позицији примача сервиса и коректора, те ће бити наше дугорочно рјешење, баш као и остале одбојкашице - казао је Овука.

Свјестан је да га, заједно са остатком руководства, очекује веома тежак задатак.

- Као што је рекао савјетник у нашем клубу Вељко Башић, сезона пред нама биће припрема за све оно што нас чека касније, када ћемо очекивати много боље резултате. Прве године биће сигурно неких “дјечијих болести” које морамо прележати, па тек онда се надамо бољим резултатима. Немамо болесне амбиције и не желимо да створимо инстант клуб који ће нестати са сцене послије сезоне или двије, већ нам је жеља да постепено дижемо квалитет екипе, привлачимо публику и представимо Бањалуку у најљепшем свјетлу у Европи - изјавио је Овука.

Почетак такмичења

Бањалучанке ће играти и Средњоевропску (МЕЛ) лигу са осам клубова из четири земље и стартоваће другог викенда у октобру, када ће гостовати Бимал Јединству у Брчком, потом у Каштелима и онда угостити Славију из Братиславе. Премијерни наступ на европској сцени имаће 3. децембра, када им долази поражени тим из другог кола квалификација за Лигу шампиона. Бањалучанке чекају противника у првом колу ЦЕВ купа и то ће бити поражени из сусрета Бимал Јединство - Партизани из Тиране, а екипа из града на Врбасу путоваће на реванш, који је на распореду 10. децембра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана