Прњаворски горостас тренира у Бањалуци и чека праву понуду

Василије Радосавац
Прњаворски горостас тренира у Бањалуци и чека праву понуду

Бањалука - Послије двије сезоне проведене у Мароку кошаркаш Драган Тубак тренутно је у Бањалуци гдје индивидуално тренира и чека праву понуду за наставак каријере.

Послије сезоне у Мас-Фесу Тубак је прошлу провео у клубу Мцо-Оујда, али има жељу да се опроба у много јачој конкуренцији.

- Спремам се за нове изазове, пратим кошаркашко тржиште и разматрам који би клуб био најбоља опција за мене у овом тренутку. Док ми не искрене нова понуда тренирам индивидуално са Александром Ћикићем - рекао је Тубак.

До сада није добио адекватну понуду, али се нада да ће она доћи пошто нема много квалитетних слободних играча који играју на позицији центра. Његова жеља је повратак у Европу у клуб у којем би потврдио свој таленат.

- Имао сам контакте са неколико клубова, али још нисам добио понуду која би ме задовољила. Желим да се вратим у Европу и играм на највишем нивоу. Ако у томе неким случајем не успијем, увијек се могу вратити у Мароко пошто ме тамо чекају раширених руку - рекао је Тубак.

Овај момак висок је 217 центиметара, има 28 година и рођен је у Прњавору. Прве кошаркашке кораке направио је у клубу Укрина из Челинца код тренера Дражена Дерајића. Због конституције Прњаворчанина је било немогуће не примијетити те је услиједио прелазак у Бањалуку и екипу Борца. Он је код тадашњег тренера Драгана Мичића провео двије сезоне када је добио позив у Београд и екипу ФМП из Железника.

- Послије Борца стигао је позив из ФМП којем сам се прикључио у сезони 2004/2005. Ту сам провео укупно шест година, а у међувремену сам ишао на позајмице у Борац из Чачка, а једно вријеме провео сам и у Црвеној звезди. Послије сам играо у Белгији за Пепинстер и Лувен Беарс, а затим ме је пут одвео у Мароко - закључио је Тубак.

 

Ћикић

Тубак сматра да ће заједно са тренером Александром Ћикићем успјети да подигне своју физичку и техничку спрему на висок ниво. Самим тим нада се да ће спреман дочекати нови ангажман у неком европском клубу и тако још више употпунити своју богату каријеру.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана