Приједорчани на крилима Николе Мандића срушили Вележ: Рани гол отворио пут ка побједи

Синиша Котараш
Приједорчани на крилима Николе Мандића срушили Вележ: Рани гол отворио пут ка побједи

ПРИЈЕДОР – Сјајну партију приказали су фудбалери Рудар Приједора у Врапчићима и са 2:0 савладали Вележ. Успјех Приједорчана добија на вриједности, ако се зна да је ово први првенствени пораз Мостараца, након пуних девет мјесеци и 21 одигране утакмице.

 

Посљедњи су доживјели 31. октобра 2020. године, када их је са 3:1 на стадиону “под Бијелим бријегом” савладао градски ривал Зрињски. Интересантно, ово је први тријумф “рудара” у Премијер лиги након 15. маја 2016. године, када су такође добили Вележ - 4:0 на Градском стадиону у Приједору.

Јунак побједе био је нападач Никола Мандић, који је у другом минуту искористио кардиналну грешку Луке Качавенде, момка који је поникао у Рударовој школи, а онда у 29. сјајно асистирао Џозефу Амои, који је постигао ефектан погодак за коначних 2:0.

- Сигурно да је на игру Вележа утицала Европа, били су уморни а наступили су и у комбинованом саставу па се све то одразило на њихову игру. Ипак, мислим да је највећи утицај на све имао наш рани погодак, већ у другом минуту. То их је избацило из равнотеже, што смо ми искористили да им убрзо и други пут затресемо мрежу. Послије је била ствар технике да се задржи предност, а након искључења Мелвина Осмића, рутински смо привели утакмицу крају - рекао је Мандић за “Глас Српске”.

Иако у наставку није било голова, истиче да је мало недостајало да Приједорчани остваре и убједљивији тријумф.

- Вележ није имао другог избора, него да напада и покуша да избори повољнији резултат. Међутим, са играчем мање на терену, то им баш и није полазило за ногом. Уз то, и ми смо добили много више простора за контре па смо користили њихово високо стајање на терену да их угрожавамо дубинским лоптама. Имали смо неколико добрих прилика, али их нисмо искористили, но нико се због тога не жали - појаснио је Мандић.

Брзоноги нападач, који је у Приједор стигао из редова Крупе, истакао је  како су тек у овом мечу одиграли онако како је тренер Никица Миленковић од њих тражио од самог старта.

- У прве двије утакмице, са Слободом у Тузли, а потом и са Широким Бријегом на свом терену, имали смо доста проблема у отварањима утакмица. Тада нисмо били прави, да би тек у наставку заиграли боље. У Врапчићима је све било много боље, сјајно отварање меча, од три створене шансе искористили смо двије и резултат није могао да изостане. Ова побједа нам даје додатни стимуланс и вјетар у леђа за још боље резултате у наставку. Сада нам долази Сарајево и биће то лијепа прилика да покажемо да овај тријумф није био случајност – поручио је Мандић.

Стријелац првог и асистент за други погодак посебно је апострофирао рад шефа стручног штаба Рудар Приједора.

- Имао сам прилику да сарађујем са добрим стручњацима, али се осјети разлика у самом начину рада на тренинзима. Није то нека превелика разлика, више је у његовом приступу према играчима. Свакоме од нас пружи квалитетан савјет и не бјежи од разговора. Што се тиче самих тренинга, базирају се на разним игрицама, што нам се веома свиђа. Уз то, екипа је “кликнула” на прву и вјерујем да је испред нас успјешна сезона - закључио је нападач Приједорчана.

Премијер лига

1. Слобода 3        3        0        0        4:1     9

2. Тузла сити       2        2        0        0        4:2     6

3. Зрињски 2        1        1        0        2:0     4

4. Рудар Приједор       3        1        1        1        3:2     4

5. Жељезничар    3        1        1        1        3:3     4

6. Леотар   3        1        1        1        1:1     4

7. Вележ     2        1        0        1        2:2     3

8. Ш. Бријег        3        0        3        0        1:1     3

9. Сарајево 3        1        0        2        3:4     3

10. Борац   2        0        2        0        1:1     2

11. Радник 3        0        1        2        1:3     1

12. Посушје         3        0        0        3        0:5     0

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана