Преминуо легендарни рукометаш Златко Портнер

Srna
Преминуо легендарни рукометаш Златко Портнер

БЕОГРАД - Легендарни рукометаш шабачке "Металопластике" и репрезентативац Југославије Златко Портнер изненада је преминуо у 59. години у Швајцарској. Члан чувене златне генерације југословенског рукомета из осамдесетих година прошлог вијека почео је каријеру у Хртковцима, да би преко Црвенке 1982. године стигао у Шабац.

Портнер је у Шапцу у наредних седам сезона исписао најлепше странице свјетског рукомета у генерацији "ванземаљаца" "Металопластике", са којом је два пута био освајач Купа шампиона 1985. и 1986. године.

Даљи професионални пут водио га је у Барселону, која је са њим у тиму стигла до првог пехара Купа шампиона 1991. године.

Послије двије године у Француској од 1992. до 1994. године, Портнер је каријеру завршио играјући у швајцарским клубовима све до 2002. године.

По завршетку играчке каријере, рукомету је остао вјеран кроз тренерски посао у више клубова Швајцарске.

Као члан репрезентације Југославије, Портнер је освојио злато на Свјетском првенству 1986. године у Швајцарској и бронзу на Олимпијским играма у Сеулу 1988, а био је дио тима који је на Свјетском првенству 1990. дошао до четвртог мјеста.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана