Премијер лига била би круна каријере фудбалерa Текстилца Маркa Растовићa

Бране Радуловић
Премијер лига била би круна каријере фудбалерa Текстилца Маркa Растовићa

Дервента - На завршној годишњој свечаности руководство Подручног фудбалског савеза Добој прогласило је најбоље појединце и клубове, а међу лауреатима, као најбољи играч, нашао се првотимац Текстилац Корта Марко Растовић.

Иако најчешће игра на позицији лијевог бека, дугогодишњи првотимац прволигаша из Дервенте је један од најбољих  голгетера екипе. Пружа константно добре игре, а посебно га памте играчи Рудар Приједора, којима је постигао гол за побједу у Дервенти (1:0), а донио је бод свом тиму (1:1) и из Приједора.

- Много ми значи награда, која је прије свега заслуга свих мојих саиграча. Јесен смо одиграли у доброј форми. Успјешно смо се задржали у горњем дијелу табеле, са реалним шансама да освојимо једно од мјеста која воде у Лигу за првака. Не обазиремо се много на вриједности наших ривала. Играмо своју игру и у протеклих 16 кола није било одступања од наших планова - рекао је искусни првотимац Дервенћана, рођен у Босанском Петровцу.

Промијенио је неколико клубова. Наступао за Звијезду из Градачца, Радник из Бијељине, прњаворски Љубић из прволигашких времена тог клуба, Слогу из Трна, Жупу из Милосаваца, "Никос Камберу" из Руданке.

- Сваки од клубова за који сам играо остао ми је у драгој успомени. Сада сам у зрелим годинама и није ми до сеобе, поготово када се зна да је Текстилац Корт здрава и добро организована екипа, у којој свако зна своје обавезе. Надам се да ће клуб наставити напредовати, а било би одлично када бисмо у годинама које долазе изборили наступ у Премијер лиги. Била би то круна моје каријере - истакао је Растовић.

Не пропушта да истакне стручњаке који су код њега оставили посебан утисак, као што су Ратко Нинковић, Слободан Црнадак, Митар Лукић и доскорашњи кормилар Бојан Магазин.

- Сматрам да је у овој сезони бањалучки Борац главни кандидат за титулу, а у игри је, реално гледано, још само Рудар Приједор. Лига је јача него иједне претходне сезоне, што се позитивно одражава на квалитет фудбала. Наше амбиције задовољићемо очувањем тренутног четвртог мјеста - додао је бек Текстилца.

Марко је љубимац присталица дервентског клуба, али највјернији навијач је његов отац Радован, који је својевремено, прије рата, годинама успјешно чувао мрежу некадашњег крајишког зонаша Младости из Босанског Петровца. Своје богато фудбалско искуство Радован савјетима преноси на сина.

Драгишић најближи клупи

Упражњеној клупи Текстилца одласком Бојана Магазина најближи је млади стручњак Зоран Драгишић. Челници дервентског клуба и тренер запослен у бањалучком Борцу успоставили су контакт, а у идућих неколико дана требало би да финализују договор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана