Представљен нови селектор рукометаша Србије Тони Ђерона: Видовдан, добар знак за почетак

Г.С.
Представљен нови селектор рукометаша Србије Тони Ђерона: Видовдан, добар знак за почетак

БЕОГРАД - Честитајући Видовдан, нови селектор рукометне репрезентације Србије Тони Ђерона, нагласио је како је почетак његове сарадње са Рукометним савезом Србије баш на овај велики празник добар знак те да вјерује да заједно могу да ураде велике ствари.

Шпански стручњак је први странац на клупи “орлова” и пред њим се нашао изузетно тежак задатак, да Србију врати у врх европског и свјетског рукомета. Иако свјестан тежине изазова који је испред њега Ђерона није крио задовољство што ће имати прилику да сједи на клупи селекције Србије.

- Желио бих да вам прво честитам празник Видовдан и надам се да је то добар знак да ћемо заједно да урадимо велике ствари. Испред мене је велики изазов, постављамо контуре будућег рада и драго ми је да сам укључен у програм са овим људима - рекао је Ђерона на званичној промоцији као селектора репрезентације Србије.

Упитан да открије разлоге о прихватању понуде из РСС  Шпанац је нагласио како ту нема мјеста чуђењу.

- Прихватио сам овај посао првенствено због изазова. Сигуран сам да би многе моје колеге биле срећне да добију шансу да сарађују са врхунским играчима као што их има Србија. Ово је репрезентација са традицијом и резултатима, а разговарао сам и са неким бившим репрезентативцима, попут Ненада Перуничића, Дарка Станића и Дејана Перића и од њих сам добио много корисних информација - појаснио је Ђерона.

Због пандемије вируса корона Србија ће прву утакмицу са Ђероном на клупи имати тек у октобру када ће почети квалификације за Европско првенство које ће 2022. године бити одржано у Мађарској и Словачкој.

- Нажалост, једноставно није могуће да се окупимо прије тога. Иако неки играчи и сада раде, многи рукометаши нису у тренажном процесу још од марта и заиста би било ризично сада правити неко окупљање. Сачекаћемо октобар и квалификационе утакмице против Грчке и Белгије - рекао је Ђерона, уз напомену да тек треба да види ко ће бити уз њега у стручном штабу.

Некадашњи репрезентативац Драган Шкрбић сада обавља функцију потпредсједника РСС рекао је да Ђерону одлучно познаје.

- Још пре две године смо причали на ову тему, али нам се тада нису сложиле све коцкице. Сарађивали смо некада у Барселони, где ми је био тренер, и срећан сам што ћемо поново заједно радити - категоричан је Шкрбић.

“Орлови” чекају позивницу

Због пандемије вируса корона прекинуте су све квалификације за рукометаше и рукометашице, тако да су “орлови” остали без пласмана на Свјетски шампионат који ће се у јануару одржати у Египту. Ипак, конкурисали су за једну од специјалних позивница.

- Још се ништа не зна у вези са позивницом. Питање је и шта ће бити са Светским првенством. ЕХФ је отказао Фајнал фор Лиге шампиона, а отказана су и остала такмичења. Тренутно, не може ништа ближе да се каже - истакао је предсједник Рукометног савеза Србије Божидар Ђурковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана