Предсједник Борца Милан Ђајић: Ред, рад и дисциплина дају успјех

Дарко Драгичевић
Предсједник Борца Милан Ђајић: Ред, рад и дисциплина дају успјех

БАЊАЛУКА - Кошаркашки клуб Борац наставио је низ успјеха. Трећим узастопним пласманом на завршни турнир Друге АБА лиге Бањалучани су остварили други циљ у сезони, али и показали да су већ незаобилазан фактор у овом такмичењу.

Након освајања Купа Републике Српске, Бањалучани су заузели четврто мјесто у Другој АБА лиги и изборили одлазак у Домжале (од 12. до 16. априла) гдје ће им ривал у четвртфиналу бити екипа Широког. На протекла два завршна турнира Борац је заустављен у четвртфиналу (Подгорица) и полуфиналу (Златибор). Управа Борца посебно може да буде поносна на чињеницу да млада екипа која је формирана на старту сезоне напредује и да су у сваком мечу показали да се боре до краја. Предсједник Милан Ђајић истиче да су у клубу презадовољни урађеним.

- Ред, рад и дисциплина дају успјех. Ћутимо и доста радимо што доноси резултате. Поносни смо на ово што смо направили. Није мала ствар трећу годину заредом изборити финални турнир. Циљеви су остварени, а оно што додатно радује јесте понашање екипе. Момци раде без поговора и трудимо се да им обезбиједимо што боље услове. Нисмо имали ниједан проблем током сезоне, а тренер Зоран Кашћелан и стручни штаб су већ остварили циљеве јер смо готово обезбиједили пласман и у плеј-оф Лиге БиХ. Све то доноси сатисфакцију нама у клубу. Наравно, вјерујем да екипа неће стати и да ће се у наставку сезоне борити за што боље резултате. Они су млади, жељни доказивања и сигуран сам да ће се и даље борити - истакао је Ђајић.

У четвртфиналу се састају Хелиос - Пелистер, Борац - Широки, док су у другој половини Крка - Сутјеска и Подгорица - Златибор.

- Хелиос је показао квалитет кроз лигашки дио, а остале екипе су веома изједначене. Али изненађења су могућа. Прошле сезоне је Златибор до трофеја дошао након што је био седми. Тако да сам сигуран да ће екипа дати максимум у оба преостала такмичења и видјећемо за шта ће то бити довољно - додао је Ђајић.

Управа чини све да екипи обезбиједи што боље услове те је вратила позитиван имиџ у граду гдје се кошарка опет све више прати.

- Настојимо да сваке сезоне имамо више циљеве. Тако планирамо већ и за наредну сезону наравно све у складу са нашим буџетом. Захваљујемо свима који су уз нас и вјерујем да смо оправдали њихова улагања и очекивања те да смо играма на терену, али и понашањем показали да овај клуб и у будућности заслужује подршку. Вратили смо позитиван имиџ и то су препознали сви од навијача до спонзора и желимо да тако буде и у будућности - додао је Ђајић.

Са Посушјем данас

Кошаркаши Борца већ вечерас од 19 часова играће одгођени меч Лиге БиХ против појачаног Посушја. У истом термину састају се Леотар и Широки док је дуел Славија - Спарс 16. марта. Будућност је убједљиво савладала Зрињски са 104:70 уз 22 поена Војина Илића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана