Предраг Даниловић: Нови селектор неће доћи преко ноћи

Агенције
Предраг Даниловић: Нови селектор неће доћи преко ноћи

Београд - Предсједник Кошаркашког савеза Србије Предраг Даниловић рекао је да не жели да поднесе оставку на ту функцију након што је сениорска репрезентација освојила пето мјесто на Свјетском првенству у Кини. На питање новинара да ли намјерава да оде гласно је одговорио “не”.

- Погрешили смо, наравно да је неуспех. Није дебакл, али је неуспех. То где смо погрешили то није питање за КСС већ за струку - рекао је Даниловић.

Демантовао је писање појединих медија да је у свађи са Ђорђевићем и генералним секретаром Дејаном Томашевићем.

- Зна се мој начин рада и размишљања како би требало да се понаша, како у клубу, тако и у репрезентацији. Пошто сам начуо да је лакше доћи до Ким Јонг Уна него до мене, као и да сам са у свађи са селектором Ђорђевићем и Томашевићем, морао сам да реагујем. Ако мислите да ће неки наслови измишљени посвађати Дејана, мене и Ђорђевића то се неће десити. - истакао је Даниловић.

- Резултат који је неуспех свих нас не би требало да поквари Ђорђевићеву људску и тренерску стручност. Свако моје обраћање током шампионата било би нарушавање ауторитета селектора. Довољно искуства имам и памети, како кажу моји из Херцеговине није будала сваки дан блесав. Морам да вас разочарам, јер није било никаквог конфликта, нити сам било шта рекао врхунском играчу са којим сам освајао медаље. - додао је Даниловић.

Са Ђорђевићем је разговарао прије Мундобаскета, али није било договора да селектор оде након Мундобаскета. Спекулише се да би Саша Обрадовић могао да замијени Ђорђевића док је наводно међу кандидатима и Игор Кокошков.

- Било би неодговорно са моје стране да два дана после првенства калкулишем о новом селектору. Наравно да ћемо одређене особе контактирати, али не два дана након првенства. Са Обрадовићем и Кокошковим нико није контактирао и ништа им није нуђено. Ко ће бити селектор ја ћу да пресечем, ја сам председник. Не треба ништа преко колена сећи. То занима нашу нацију, ми смо сви тренери. Нећемо сигурно чекати последњи моменат, јер имамо прозор у фебруару - рекао је Даниловић.

Србија има рок до новембра да пошаље понуду ФИБА за домаћинство квалификационог турнира за Олимпијске игре и то у износу око три милиона евра. Исте намјере најавили су Грчка и Литванија.

- Разговарао сам и са председником државе да будемо кандидати за организацију квалификационог турнира и имамо апсолутну финансијску и организациону подршку - закључио је Даниловић.

 

Богдановић: Знамо шта имамо

Кошаркаши Србије вратили су се у Београд и на аеродрому су дочекани аплаузом. Најбољи стријелац шампионата и члан идеалне петорке Богдан Богдановић рекао је да је лијепо што је бар неко добио награду. Богдановић је демантовао да је у екипи дошло до нарушавања атмосфере током такмичења као што се писало у медијима.

- Ту смо ми, држимо се, имамо сјајну атмосферу која се није кварила и доводила у питање. То нас је држало и држаће нас заувек. Писаће се свашта, али ми знамо шта имамо - истакао је Богдановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана