Познати учесници међународног рукометног ТВ турнира: Шест шампиона стиже у Добој

Синиша Котараш
Познати учесници међународног рукометног ТВ турнира: Шест шампиона стиже у Добој

ДОБОЈ - Рукометаши ППД Загреба, Копра, Војводине, Извиђача, Динама из Букурешта, Кокса, Татран Прешова и домаћина Слоге биће учесници 52. међународног рукометног ТВ турнира “Добој 2021”, потврђено је за “Глас Српске”.

Најстарији и најјачи турнир на свијету враћа се послије годину паузе из добро познатих разлога, а судећи по именима биће ово једно од најјачих издања још од оних златних времена од прије десетак година када су на Стадиону спортских игара снаге одмјеравали Барселона, Монпеље, Вардар, Пик Сегед, Сијудад Реал, Адемар Леон, Чеховски Медведи... Јер, од 17. до 21. августа Добојлије, али и гледаоци из околних градова, имаће прилику да на дјелу виде шест шампиона својих земаља од којих су два стални учесници Лиге шампиона, а сви остали осим Копра играће и предстојеће сезоне у европским надметањима.

- Мислим да смо окупили најбоље екипе које смо могли у овом тренутку, чак и више од тога. Сви знамо да спорт није био у фокусу минулих скоро годину и по, али се ствари поново враћају у нормалу. Радујем се што смо договорили дугогодишњу сарадњу са најјачом екипом из региона ППД Загребом, као и што нам се екипе попут Војводине и Татрана годинама враћају - рекао је предсједник Извршног одбора турнира Енес Суљкановић.

Можда и највеће име које стиже ове године је шпански рукометни стручњак Ћави Пасквал, који је недавно напустио клупу Барселоне и добио одријешене руке да са Динамом из Букурешта направи искорак. Одмах за двоструким освајачем Лиге шампиона стигао је пивот који је са Барселоном и Француском освојио све што се могло Седрик Сораиндо, те дугогодишњи репрезентативац Њемачке Кристијан Дизингер.

Први пут на турнир стиже фински Рихилмае Кокс, екипа која је посљедњих година направила велики искорак и која у својим редовима има доста играча са наших простора, укључујући бившег члана Борца Срђана Мијатовића. Организатори су преузели све предрадње да се гости осјећају као код куће.

- У току је “шминкање” Стадиона спортских игара, а до почетка турнира биће постављена нова герфлор подлога. Надамо се да ће и публика у великом броју моћи да ужива јер вјерујем да се пожељела врхунског рукомета - рекао је Суљкановић.

Посебну драж овом турниру даје чињеница да ће све екипе бити смјештене у хотелу “Парк”, а већ традиционално дан прије почетка турнира биће организована Парада спорта у којој ће учествовати најуспјешнији добојски клубови и спортисти.

Групе

У групи А снаге ће одмјерити Слога, ППД Загреб, Копер и Војводина, док ће групу Б чинити Извиђач, Динамо Букурешт, Кокс и Татран Прешов. Побједници група играће у финалу, другопласирани утакмицу за треће мјесто, трећепласирани за пето, а посљедњепласирани за седмо мјесто.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана