Повреде задају главобољу тренеру Игокее: Ниједан тренинг нису били комплетни

Милан Зубовић
Повреде задају главобољу тренеру Игокее: Ниједан тренинг нису били комплетни

ЛАКТАШИ - Повреде кошаркаша задале су велику главобољу тренеру Игокее Драгану Бајићу током припремног периода пред почетак нове сезоне који је иза угла.

Са дјеломично промијењеним саставом у односу на прошлу сезону Бајић је окупио екипу средином августа, али ниједан тренинг није одрадио са свим играчима. Током љета тим из Републике Српске појачали су Душан Танасковић, Кендрик Реј, Харис Делалић, Брајант Крафорд, Марио Накић, Никола Марић као и повратник са позајмице из бањалучког Борца Коста Кондић.

- Сваки тренер жели да одради припреме екипе у миру и без притиска, али код нас сада то није био случај. Иза нас је мало више од мјесец дана рада током којих смо највећу битку водили са повредама играча. Од првог дана нисам могао да рачунам на оба плејмејкера што је велики хендикеп. Крафорд је прво повриједио лист једне, а потом друге ноге. Опоравак је при крају, па би чак могао да заигра у Опатији мада стоји знак питања код његове физичке спреме. Кондић је имао проблема са повредом рамена, а онда је имао вирозу због које није тренирао па сам на контролним утакмицама био принуђен да импровизујем са другим играчима којима то нису природне позиције - истакао је Бајић у разговору за “Глас Српске”.

Уз изостанак плејмејкера, није могао да рачуна ни на центра Стефана Ђорђевића, као и крило Хариса Делалића.

- Ђорђевића одавно мучи кољено и опоравак захтијева мировање након примљених инјекција. Делалићу је укљештен живац у врату па и он мора мировати тако да ћемо хендикепирани дочекати почетак АБА лиге. Доста се осјети изостанак једног играча из ротације, камоли четворице. Искрено, вјерујем да ће бар неко од њих бити спреман за десетак дана када стиже Морнар. Мораћемо се скупити и вјеровати у себе - рекао је Бајић.

Игокеа је до сада одиграла пет контролних утакмица којима тренер екипе из Александровца није одушевљен.

- Нису ми биле од посебне користи јер усљед недостатка играча у ротацији нисам могао да спроведем своје замисли у дјело. Са осам играча смо наступили у Мађарској што дјелује нестварно. Остали смо недоречени и у нападу и у одбрани те нисмо могли да испробамо неке комбинације и дефинитивно ћемо бити хендикепирани на старту - додао је Бајић.

Прву утакмицу у Лиги шампиона Игокеа ће одиграти 5. октобра у Истанбулу против Бахчешехира док су са њима још у групи Нимбурк и Билбао.

Турнир у Опатији

Екипа ће данас након тренинга отпутовати за Опатију гдје ће играти у петак и недјељу. Први противник биће име чешке Пардубице, а у другом полуфиналу састаће се Цивидале и Сплит.

- Биће то генерална проба пред почетак сезоне док ћемо након повратка у Лакташе мало спустити ритам да бисмо што спремнији дочекали почетак такмичења у АБА лиги - рекао је Бајић.

Његова екипа у првом колу регионалног такмичења биће домаћин Морнару, а тај сусрет на распореду је 1. октобра од 18 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана