Повратак из снова

Дарко Пашагић
Повратак из снова

БАЊАЛУКА - Један од јунака прве побједе Борца на “Билином пољу” послије више од девет година био је крилни нападач Демир Јакуповић, који је у 65. минуту замијенио Ивана Црнова и у 84. минуту изједначио на 1:1, чиме је најавио потпуно славље Бањалучана у Зеници.

Била је ово веома вриједна побједа “црвено-плавих”, која их је вратила на трећу позицију, а њоме су изабраници Бранислава Крунића наставили низ непобједивости који траје већ осам утакмица и за то вријеме забиљежили шест побједа и два ремија.

- Због повреде задње ложе пропустио сам практично пола првог дијела сезоне, али сам пресрећан због датог гола јер бољи повратак на терен нисам могао ни да замислим - нагласио је Јакуповић.

Куриозитет код овог поготка је да је лопта на путу ка мрежи прошла кроз ноге двојици првотимаца Челика.

Прво одбрамбеном фудбалеру Ведрану Врховцу, а потом и до тог тренутка веома запаженом голману домаћих Бојану Павловићу.

- Натрчао сам на одбијену лопту и снажно распалио по њој, а она је, на моју срећу, нашла пут ка мрежи. Можда смо у претходна два сусрета у којима смо ремизирали требали доћи до цијелог плијена, али нам се, ето, све то вратило у овом дуелу - наставио је Јакуповић.

Није се наиграо ове сезоне, јер је у седам наступа на терену провео само 298 минута.

- Најважније је да је повреда иза мене и сигуран сам да ће сада бити много лакше. Никада нисам сумњао у себе и тако је и овог пута. Зато сам сигуран да ћу у наставку сезоне, наравно, ако ме заобиђу повреде, играти много више - рекао је Јакуповић.

По повратку у Премијер лигу ни најватреније присталице Борца нису вјеровале да се тим може борити за сам врх табеле.

- Током љетње паузе у клуб је доведено неколико провјерених играча и сви смо се потајно надали да можемо много, па чак и изборити пласман на међународну сцену. Истина, на почетку сезоне није ишло баш најбоље, јер је све то требало укомпоновати. Али сада је јасно да смо кандидати за сам врх јер смо 15 кола прије краја првенства на само три бода заостатка за водећим двојцем, што нам даје за право да наше маштарије можемо претворити у стварност. Истина, до циља је још далеко, али вјерујем у саиграче и себе - додао је Јакуповић.

 

Уговор

Јакуповић је био члан Борца од јула 2015. до фебруара 2016. године, када је отишао у Рудар Приједор. Потом је био члан Металегеа, па опет “рудара”, одакле је у јулу 2018. године поново дошао на Градски стадион. Тада је потписао двогодишњи уговор, који му истиче у јуну.

- Уопште не размишљам о томе шта послије истека уговора. Све моје мисли су везане за Борац, а од мене и мојих игара зависи да ли ћу и послије тога бити на Градском стадиону или не - нагласио је Јакуповић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана