Посљедњи чин борбе за елиту

Милан Зубовић
Посљедњи чин борбе за елиту

Бањалука - Пета утакмица финалне серије плеј-офа Прве лиге Републике Српске одлучиће о шампиону, који ће стећи право наступа у Лиги БиХ.

Да ли ће се Борац или Леотар вратити у елитни ранг биће познато у суботу након утакмице која почиње у 20 часова, а резултат у серији је 2:2. Оба тима одбранила су домаћи терен, а Бањалучани ове сезоне нису изгубили пред домаћем публиком, гдје су одиграли 15 мечева. Тренера “црвено-плавих” Драгана Мичића муче повреде играча па неће моћи да рачуна на Михајла Звонара, Бојана Лулића, Милоша Ступара и Марка Шћекића, који се повриједио у четвртом сусрету финалне серије.

- Повреде су нас уништиле и да смо били здрави, до петог сусрета не би дошло јер сам убијеђен да бисмо раније дошли до трофеја. Биће тешко надокнадити четири играча, али вјерујем у остатак тима да ће изборити побједу и повратак у Лигу БиХ. Током цијеле лиге носили смо терет фаворита, али немамо неко посебно оптерећење. Спремни смо на овај корак, имамо квалитет и вјерујем у побједу. Наш циљ је да Леотар поново лимитирамо на мали број поена као што смо урадили на два меча у Бањалуци и да смањимо наше изгубљене лопте, док се не смијемо упуштати у трку са њима - изјавио је Мичић.

Капитен Срђан Лончар нада се да ће подићи шампионски пехар, који је његовом тиму измакао прошле сезоне када је Братунац био бољи у финалу.

- Ове утакмице се сањају и због њих се и бавимо кошарком. Хтио сам да Марко Шћекић буде тај који ће као капитен да подигне пехар, али он то не жели, већ је препустио мени. Сада смо спремни да остваримо тријумф, тако да ћемо дати све од себе да “Борик” остане неосвојен - рекао је Лончар.

Финале је уједно сусрет двије најбоље екипе лигашког дијела такмичења, а Борац је тада уписао обје побједе над Требињцима, који са доста оптимизма стижу у Бањалуку.

- Потпуно растерећени идемо у Бањалуку и надамо се да та утакмица неће бити онако нападачки лоша као претходне двије. Немамо ништа да изгубимо и надам се да ће нас шут коначно послужити - истакао је тренер Леотара Дражен Шегрт.

Испадања

Леотар је испао из Лиге БиХ 2017. године, док се Борац још 2013. преселио у нижи ранг након пораза од Какња у посљедњем колу на домаћем терену.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана