Пораз Ђоковића

Милан Зубовић
Пораз Ђоковића

Бањалука - Српски тенисер Марко Ђоковић није успио да се пласира у друго коло на 11. челенџеру у Бањалуци пошто га је на старту такмичења елиминисао Франко Шкугор резултатом 7:6 (4), 6:2 послије једног часа и 56 минута игре.

У првом сету виђена је велика борба између ова два тенисера, а Шкугор је направио брејк за вођство од 4:3, да би га Ђоковић одмах рибрејкнуо и изједначио на 4:4. Играч из Хрватске поново је направио брејк и сервирао за први сет, али је Ђоковић поново узвратио и изједначио на 6:6, па је побједник овог сета одлучен у тај-брејку у којем је Шкугор био успјешнији. Други сет није донио много узбуђења као што је то био случај у првом, па је Хрват лако изашао на крај са млађим братом најбољег српског тенисера Новака Ђоковића.

Први меч на овогодишњем турниру, који је јуче почео на теренима ТК Младост у парку "Младен Стојановић", одиграли су Иван Сергејев и Атила Балаш. Славио је Украјинац резултатом 6:3, 6:2 и у другом колу играће против побједника сусрета у којем ће се састати Блаж Кавчић и Нијемац Стефан Монеке.

- Био ми је ово први меч на турниру и играо сам заиста добро, што показује и резултат, иако је противник играо са доста спина и није ми било лако. Надам се да ћу у идућем колу пружити још бољу игру и највероватније ћу се састати са Душаном Лајовићем. Играо сам неколико пута против њега, али никад нисам успео да га победим и мислим да је време да то сада учиним - изјавио је Сергејев.

Наградни фонд овогодишњег челенџера износи 64.000 евра плус хоспиталити, а побједник ће освојити 100 АТП бодова. Титулу брани Словенац Блаж Кавчић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана