Поново ради фабрика асова РК Борац

Иван Драгичевић
Поново ради фабрика асова РК Борац

Бањалука - За разлику од сениорског тима који је сезону завршио без трофеја, млађе категорије Рукометног клуба Борац м:тел биљежиле су одличне резултате у протеклом периоду, а неколико омладинаца већ је нашло мјесто у првом тиму.

Координатор клуба за омладински погон је Небојша Голић, некада фантастичан средњи бек репрезентације Југославије и неколико клубова, укључујући њемачки Вецлар, и сигурно је човјек који својим знањем може много да помогне клубу у стварању нових асова.

- На овом мјесту сам двије године и за то вријеме смо освојили 13 медаља на нивоу Републике Српске и БиХ. Никад нису били овакви резултати у млађим категоријама, презадовољан сам дјецом, њиховим одзивом и посвећеношћу. Наш циљ је да оспособимо што је више могуће момака за први тим како бисмо доводили мање играча са стране. Све ово радимо са много импровизације, тренирали смо на скраћеном терену и на подлози која није за рукомет. Добио сам обећање клупских челника да ћемо имати боље услове, више термина и онда можемо очекивати још квалитетнији рад, самим тим и резултате - рекао је Голић.

Један од циљева је да се дјеца едукују и задрже у дворани, а у клубу могу да буду задовољни бројем дјечака на тренинзима. Према Голићевим ријечима, за стварање играча потребно је најмање 20 термина мјесечно, уз велику посвећеност ових младића, са чиме је сагласан и тренер јуниора Горан Гарић.

- Прошле сезоне имали смо просјечно четири тренинга седмично, што је недовољно, а наши конкуренти, у првом реду Извиђач, имају боље услове јер неки посједују своје дворане па немају проблема са терминима. Упркос томе, не могу да будем незадовољан. У првом тиму из наше школе су Срђан Мијатовић, Милош Њежић, Деан Шешић, Марко Ћеранић и Арсеније Бубић, а на врата сениорског тима куца још неколико момака. Уз то, Мијатовић и Бубић су кадетски репрезентативци Србије, а Лука Телен, Тарик Мујчић и Давид Престаш наступају за БиХ. Треба да се угледамо на Цеље и Загреб, који је претходних година трошио много новца на скупа појачања, па су у клубу схватили да тако не иде, промијенили филозофију и уложили у млађе категорије, те им је сада готово цијели тим састављен од домаћих рукометаша - рекао је Гарић.

Бивши Борчев првотимац, који је кратко играо у шведском Лугију, сматра да је неопходно стручно усавршавање тренера, те присуство на разним предавањима и семинарима у окружењу јер и стратези морају да се надограђују и развијају.

Микић појачање

Омладински погон Борца м:тел добиће тренерско појачање у виду Мирка Микића, који ће од овог љета радити са дјечацима рођеним 2004-05. године. Дугогодишње лијево крило Бањалучана завршио је каријеру због проблема са повредама и помоћи ће клубу у раду са млађим категоријама. Поред Микића, Голића и Гарића, који имају своје селекције, са пионирима раде Деан Кнежевић и Никола Бјелић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана