Помоћни терен залог за Борчеву будућност

Дарко Пашагић
Помоћни терен залог за Борчеву будућност

Бањалука - Дугогодишњи сан бројних генерација тренера и играча свих старосних категорија Фудбалског клуба Борац јуче је коначно остварен, јер је званично отворен помоћни терен са вјештачком травом који се налази иза сјеверне трибине.

Годинама су полазници Омладинске школе Борца правили прве фудбалске кораке на теренима других клубова, а чак се и прва екипа "потуцала" по стадионима других бањалучких лигаша, а сада ће сви заједно моћи да тренирају на свом помоћном терену.

- Зацртана динамика радова вриједних 200.000 марака је испоштована. Ово је само дио једног ширег пројекта, који ће наставити да се гради у наредној години како би све категорије фудбалера Борца добиле што боље услове за рад. Наша обавеза је да помогнемо у складу са могућностима да се овај комплекс заврши. Наредне године ћемо правити још садржаја. Очекује нас и изградња двије спортске дворане код Техничке школе и Гимназије, јер желимо бањалучкој младости пружити што боље услове за рекреацију и спорт - нагласио је градоначелник Бањалуке Игор Радојичић.

Изградња помоћног терена димензија 106х68 метара трајала је нешто више од три мјесеца, а новоизабрани предсједник Борца Бранко Ковачевић није крио задовољство до сада урађеним.

- Захваљујем граду на несебичној помоћи и ангажовању. Ово је велики успјех и помак за клуб. Трудићемо се да што прије урадимо свлачионице за омладинске школе, што ће нам омогућити да напокон можемо направити самоодрживост која се чека и планира годинама. Поред помоћног терена постављен је и мини-полигон за најмлађе полазнике школе фудбала - истакао је Ковачевић.

Радови ће бити настављени одмах послије новогодишњих празника.

- Кренућемо са постављањем заштитне ограде око помоћног терена као и монтажне трибине, те рефлектора. Поред помоћног терена, у функцији је и један мањи направљен од гумене подлоге за оне најмлађе. У плану је да наредне године направимо још један терен са природном травом. Планова је много и надам се да ћемо имати могућности да их и остваримо - додао је Ковачевић.

Појачања

Предсједник Борца Бранко Ковачевић говорио је и о играчком кадру и плановима за наставак сезоне.

- Желимо да се вратимо у Премијер лигу и сигурно ће током зимске паузе бити неколико појачања. Све ћемо радити транспарентно и јавност ће о свему на вријеме бити обавијештена - рекао је Ковачевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана