Покушевски дошао надомак дабл-дабла у побjеди Оклахоме над Минесотом

ГС
Foto: Принтскрин

Српски кошаркаш Алексеј Пoкушевски уписао је 12 поена и осам скокова у побjеди Оклахома сити тандера над Минесота тимбервулвсима 135:128.

Оклахома је на гостујућем терену имала вођство у својим рукама током већег дијела меча. Препустили су предност домаћину у средини треће дионице, да би потом преокренули и током четврте четвртине обезбиједили стабилну разлику за мирну завршницу. 

Алексеј Покушевски је заблистао послије слабије партије против Сан Антонија. Минесоти је убацио 12 поена, без погођене тројке, са 5/7 за два. Правио је велике проблеме Рудију Гоберу и осталим ривалима у рекету Минесоте својим "еуростеп" потезом, познатим и као "цик-цак" двокораком.

Први стрелац Оклахоме био је Шеј Гилџес Александер са 33 поена, Џош Гиди је уписао 21 поеном, 12 скокова и седам асистенција. Следе Лугуренц Дорт са 18, Кенрик Вилијамс са 15 и Џеремаја Робинсон-Ерл са 14 поена.

Код Минесоте без Карл-Ентони Таунса су расположени били Дианђело Расел са 27, Ентони Едвардс са 26 и Џејлен Ноуел са 21 поеном.

У наредној утакмици Оклахома (10-13) дочекује Атланта хоксе, тако да ћемо гледати дуел Алексеја и Богдана Богдановића, преноси РТС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана