Почела Љетна школа спорта у Требињу

Срна
Почела Љетна школа спорта у Требињу

Требиње - У Требињу је вечерас отворена Љетна школа спорта, која ће до 26. августа окупити око 1.300 спортиста из Републике Српске и Србије, за шта ће Министарство породице, омладине и спорта Српске издвојити око 200.000 КМ.

Помоћник министра породице, омладине и спорта у Влади Републике Српске Драган Јаћимовић рекао је вечерас да је Љетна школа спорта једна од најљепших манифестација коју Министарство подржава већ 17 година.


"Овдје су најперспективнији и најбољи спортисти Републике Српске и Србије", истакао је Јаћимовић и додао да су овом манифестацијом обухваћени сви спортски савези – 20 у Требињу, а 10 у осталим градовима Републике Српске.

Он је нагласио да Љетну школу спорта отварају кошаркаши који ће у наредних седам дана имати шта да науче од врхунскох тренера.

Јаћимовић је захвалио граду Требињу на помоћи око организације школе спорта.

Градоначелник Требиња Лука Петровић изразио је задовољство што је Требиње домаћин овакве манифестације која окупља младе и перспективне спортисте, напомињући да је промотер прослављени кошаркаш Милан Гуровић, који је поријеклом из Требиња.

"Ово је велика подрша развоју спорта, али и граду Требињу", рекао је Петровић и захвалио Влади Републике Српске на подршци.

Предсједник Кошаркашког савеза Републике Српске Борис Спасојевић рекао је да су у Требиње дошли најперспективнији играчи Републике Српске, по 15 из сваке категорије под вођством најбољих тренера.

Он је напоменуо да је ријеч о младим кошаркашима 2004. годиште који ће у наредних седам дана боравити у Требињу, те изразио задовољство што се ова манифестација одржава баш у овом граду одакле су поникли најбољи кошаркаши.

Промотер Школе спорта Милан Гуровић рекао је да веома лијепо радити са младим спортистима, те нагласио да ће им радо пренијети своје искуство.

"Требиње и источна Херцеговина је познато као жнепресушни рудник дијаманатаж и не сумњам да ће у скоријој будућности изнићи нови Дејан Бодирога, Саша Даниловић", рекао је Гуровић.

На Љетној школи спорта учествоваће кошаркаши, пливачи, џудисти, скијаши, рукометаши, боксери, теквандоисти, каратисти, гимнастичари, стонотенисери, те особе са инвалидитетом - стријелци, шахисти и кошаркаши у колицима.

Одржавање манифестације подржали су град Требиње, Јавна установа "Дом ученика", гдје ће бити смјештени учесници, Јавна установа "Требињеспорт", која је обезбиједила спортске објекте и терене, те Јавна установа "Требиње базени" и Џудо клуб "Леотар".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана