Почела кошаркашка Лига 10 БиХ: Младост добила српски дерби

Милан Зубовић
Почела кошаркашка Лига 10 БиХ: Младост добила српски дерби

Мркоњић Град - Српски дерби првог кола Лиге 10 припао је кошаркашима Младости који су лако изашли на крај са Грађанским и славили резултатом 96:74.

Била је то одлична партија изабраника тренера Горана Сладојевића који су наметнули свој ритма од почетка утакмице и нису дозвољавали противнику да им озбиљније запријети. Код домаћина са дабл-дабл учинком предњачио је Бојан Станојевић са 16 поена и десет скокова.

- Лед је пробијен и могу да будем задовољан издањем својих кошаркаша који су добро обавили постављене задатке. Сви играчи су добили прилику да се покажу, а мали пад у игри десио се током треће четвртине када смо мало попустили. Ипак то је одраз велике предности, али то морамо да исправимо. Екипа је нова, још се уиграва и ово нам је добар вјетар у леђа за даљи рад. Сигурно је да можемо боље поготово у одбрани док је напад сада био одличан - изјавио је Сладојевић.

Трећи представник Републике Српске у Лиги 10, Леотар није се прославио на гостовању код Зрињског гдје је доживио пораз. Са скраћеном ротацијом Требињци нису могли да изненаде фаворизованог домаћина у чијим се редовима истакао плејмејкер Драшко Кнежевић са 19 поена и 11 асистенција.

Остали резултати првог кола: Спарс - Босна ројал 75:79, Бошњак - Какањ 64:71, Широки - Слобода 73:65.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана