Побједници уличне трке у Модричи Милан Митровић и Биљана Цвијановић

Срна
Побједници уличне трке у Модричи Милан Митровић и Биљана Цвијановић

МОДРИЧА - Атлетичар из Београда Милан Митровић апсолутни је побједник Треће међународне “Уличне трке Модрича 2021”, на којој је учествовало 200 атлетичара из Србије, Русије, Бјелорусије, Хрватске и БиХ.

Побједник вечерашње трке у конкуренцији атлетичарки је Биљана Цвинаовић из Добоја.

Друго и треће мјесто у конкуренцији атлетичара припало је браћи Млађану и Срђану Самарџић из Брчког.

У конкуренцији атлетичарки друго мјесто освојила је трострука учесница олимпијских игара, побједница претходне двије модричке трке Лусија Кимани, док је трећа кроз циљ прошла Соња Собо из Ђакова у Хрватској.

Митровић и Цвијановићева рекли су да је трка добро организована и да је конкуренција била јака.

Најстарији учесник, који је завршио трку, био је 74-годишњи Бањалучанин Миленко Грујић, док је десетогодишња Модричанка Лара Гајић најмлаћи учесник главне трке.

Главној трци, на 10 километара, улицама Модриче, чији су старт и циљ били на Тргу Др Милана Јелића, претходиле су “Тропик дјечије трке” за које се пријавило 200 учесника у седам узрасних категорија.

Трка, чији је организатор Удружење грађана Атлетско-рекреативни клуб Модрича, реализује се под покровитељством општине Модрича и уз подршку Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске.

Пехаре, медаље и новчане награде најбоље пласираним атлетичарима уручио је помоћник министра за спорт у Министарству породице, омладине и спорта Марио Ђуран.

Ђуран је рекао да је трка прерасла у препознатљиву регионалну манифестацију, која окупља аматере и професионалне атлетичаре свих узраста.

“Спортисти и грађани су се ужељели манифестација, што се видјело и у Модричи по броју такмичара и публици која је пратила ову међународну трку”, рекао је Срни Ђуран.

Предсједник Атлетско-рекреативног клуба Модрича Данило Васиљевић изразио је задовољство одзивом учесника, бројем грађана који су пратили трке, као и постигнутим резултатима.

Васиљевић је рекао да су претходне трке реализоване 2018. и 2019. године, а да прошле године, због епидемије вируса корона трка није одржана.

Начелник општине Модрича Јовица Радуловић рекао је да је и ове године трка уврштена у програм обиљежавања Видовдана, Дана општине Модрича, а њен циљ је промоција овог спорта и општине.

“Модрича по уличној трци постаје преопзнатиљава спортска средина у Репубулци Српској и окружењу, чиме заслужује већу пажњу локлане урпаве у наредном периоду”, рекао је Радуловић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана