Побједе Партизану и Црвеној звезди доносе европско прољеће

Глас Српске
Побједе Партизану и Црвеној звезди доносе европско прољеће

Београд - Побједама против Јанг Бојса и БАТЕ Борисова најбољи српски клубови Партизан и Црвена звезда могли би да обезбиједе европско прољеће, што се није десило од распада Југославије.

„Вјечити“ би сигурно објеручке прихватили ову ситуацију да им је била понуђена прије почетка групне фазе. Имају све у својим рукама и остаје „само“ да одиграју добро и у директним дуелима избаце конкуренте из трке за пролаз у нокаут фазу Лиге Европе. Уколико Партизан добије Швајцарце, а Динамо из Кијева освоји бар бод против Скендербега, „црно-бијели“ ће се коло прије краја радовати шеснаестини финала овог такмичења. Посао ће бити отежан због изостанка најбољег играча Зорана Тошића.

- Постоји притисак, нисам могао да заспим, јер увелико размишљам о утакмици против Јанг Бојса. Не смемо пасти под том тензијом, морамо остати хладне главе и врелог срца. Очекујем пун стадион и да сви заједно остваримо циљ - рекао је нападач Партизана Огњен Ожеговић.

Звезда игра одлично, фудбалери пуцају од оптимизма, али је повреда Немање Радоњића мало сасјекла екипу. Новопечени репрезентативац је морао на снимање стопала и неизвјестан је за наступ у Бјелорусији.

- Очекује нас можда најбитнија утакмица у групи, јер можемо да завршимо сав посао тамо. Добро радимо и надам се да ћемо освојити бодове. Квалитетна су екипа, сигурно неће бити лако, имају доста искуства играња у Европи, много више од нас. Ипак, имамо квалитетније играче и то морамо да искористимо - рекао је везни играч Звезде Ненад Крстичић.

Вицешампион Србије у случају побједе прижељкује побједу Арсенала или реми у Келну како би Нијемци испали из трке и у том случају би Звезда била сигуран учесник нокаут фазе Лиге Европе. Утакмице Звездине групе Х играју се сутра од 19 часова, док се дуели Партизана и Јанг Бојса, односно Скендербега и Динама играју два часа касније.

Група Б

1. Динамо К.       4       3       1       0       9:5    10

2. Партизан        4       1       2       1       5:4    5

3. Јанг Бојс         4       0       3       1       4:5    3

4. Скендербег     4       0       2       2       2:6    2

Група Х

1. Арсенал          4       3       1       0       8:3    10

2. Ц. звезда         4       1       2       1       2:2    5

3. БАТЕ     4       1       1       2       6:10  4

4. Келн       4       1       0       3       6:7    3

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана