Побједа Новака за останак на трону

Душан Репија
Побједа Новака за останак на трону

Лондон - Новак Ђоковић је на крају сезоне у страшној форми. То је потпуно јасно послије два одиграна меча на завршном мастерсу, у којима је изгубио само пет гемова, али посао још није завршен.

Да би годину завршио на првом мјесту ATP листе потребна му је још побједа против Томаша Бердиха, а да би био потпуно сигуран учесник полуфинала, мора да освоји бар сет. Ђоковић је у другом колу просто прегазио Станисласа Вавринку (6:3, 6:0), који је два од три освојена гема добио на почетку меча и тако му се осветио за пораз у четвртфиналу Аустралијен опена. Чак и када је биљежио побједе у серијама, Ђоковић није наглашавао да је презадовољан игром, али је сада похвалио сам себе.

- Били су то стварно мечеви за чисту десетку. Стварно, верујем да не може боље од овога, изгубио сам само пет гемова у прва два кола. Вавринка је на самом почетку меча играо добро, али ја сам био миран. Покушао сам да играм агресивно на други сервис, а он је био неколико метара иза основне линије и тада сам је почео да диктирам ритам - рекао је Ђоковић.

Он је поновио да је један од кључних фактора добре игре и великог самопоуздања чињеница да је недавно постао отац.

- Другачије се осећам на терену откако сам постао отац. Волео бих да ме син гледа како играм овде. Сви ми имамо снове и амбиције, а ово је дефинитивно један од мојих најбољих турнира. Притисак је константан, али привилегија је бити овде - поручио је Ђоковић.

Први тенисер свијета и Бердих до сада су се састајали 18 пута, а скор је 16:2 за Ђоковића. Ове године састали су се само једном, у финалу турнира у Пекингу, када је било 6:0, 6:2. Посљедњи пут чешки тенисер је био бољи од Новака у четвртфиналу прошлогодишњег мастерса у Риму, када је до побједе дошао са 2:6, 7:5, 6:4.

- Није ми потребно да ми неко каже да морам да победим, већ то знам. То и покушавам да урадим, зато сам и дошао овде. Желим да победим у сваком мечу који играм и такав приступ ћу имати - нагласио је Ђоковић.

Ривалство

Ђоковића су новинари замолили да упореди своја ривалства са Роџером Федерером и са Рафаелом Надалом.

- Свако од тих ривалстава је посебно на свој начин. Они су различити играчи који много доносе тенису на терену и ван њега. За мене је дивно искуство било освојити Аустралијен опен 2008, али после тога сам губио од њих највећи број мечева на гренд слем турнирима. Превазишао сам неке сумње и мечеви са њима двојицом учинили су ме јачим играчем, учинили су да схватим да морам да напредујем да бих освајао титуле и постао број један. Мислим да су та ривалства допринела мојим успесима - рекао је Ђоковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана