Пливачица иде на Олимпијске игре након побједе над леукемијом

СРНА
Foto: Агенције

ТОКИО- Јапанска пливачица Рикако Икее, која је побиједила леукемију, такмичиће се у индивидуалној трци на 100 метара лептир стилом на Олимпијским играма у Паризу.

Јапанка је проглашена за најбољу пливачицу Азијских игара 2018. године, на којима је освојила шест златних и двије сребрне медаље, а очекивало се да ће бити једна од звијезда Олимпијских игара у Токију.

Почетком 2019. године, неколико мјесеци након тих тријумфа, дијагностификована јој је леукемија и провела је око 10 мјесеци у болници, пренио је АФП.

Она се тек у августу 2020. године вратила такмичењу и побиједила у тркама на 100 метара слободним стилом и 100 метара лептир стилом у квалификационим такмичењима за Игре у Токију.

Ипак, времена нису била довољна за учешће у појединачним дисциплинама у Токију, али су јој осигурала наступе у тркама штафета слободним и мјешовитим стилом.

Она сада има 23 године и обезбиједила је мјесто у индивидуалној трци у Паризу на 100 метара лептир стилом пошто је испунила норму на квалификационом такмичењу у Јапану раније овог мјесеца.

Рикако Икее постигла је вријеме које је било изнад норме за само 0,01 секунду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана