Пливач Михајло Чепркало пун утисака стигао у Бањалуку: Пливачки свијет миљама испред нас

Иван Драгичевић
Пливач Михајло Чепркало пун утисака стигао у Бањалуку: Пливачки свијет миљама испред нас

Бањалука - Млади бањалучки пливач Михајло Чепркало вратио се кући из Рио де Жанеира пун утисака са свог првог олимпијског наступа.

Талентованог момка дочекала је породица и неколико пријатеља, а у приватној режији са друштвом обиљежиће повратак у Бањалуку и тако подијелити стечено искуство, али и доживљаје из Олимпијског села.

- Било је савршено, одушевљен сам. Задовољан сам и резултатом јер ми је ова година била јако тешка због повреде рамена па три мјесеца нисам био у квалитетном тренингу. Ипак сам успио да се доведем у форму, а најважније је што сам имао прилику да тренирам са највећим свјетским пливачима и да видим како они раде - рекао је Чепркало.

Мајкл Фелпс је најбољи пливач свих времена и најуспјешнији олимпијац, а Чепркало је имао прилику да се "измјери" с њим на једном од тренинга.

- Тренирао сам у стази поред њега и покушао сам да га пратим 100 метара, али то је било немогуће. Он је невјероватан и ненормалан, стварно немам ријечи за његове могућности - додао је бањалучки пливач.

Сам пласман на Олимпијске игре је велики успјех када се узму у обзир услови које имају домаћи пливачи, али и остали спортисти у односу на оне из развијених земаља.

- Огромна је разлика. Пливачки тимови других земаља имају огромне тимове, по пет-шест доктора, физиотерапеуте, посебне стручњаке за кинезитерапију, па онда и тренере. Ми смо далеко од тога, рецимо, само је Амел Тука имао свог физиотерапеута па смо га "посуђивали" - казао је Чепркало с којим је путовао само тренер Горан Граховац.

Њега ускоро очекује почетак нове сезоне, али му то неће тешко пасти јер се са Игара враћа у одличној форми. Предстоје му свјетски купови у Дохи и Дубаију, са којих се нада добрим резултатима.

Успио је да се упозна са многим великанима свјетског спорта, а имао је прилику да бодри српске спортисте. Тако је погледао сваки меч ватерполиста, али и наступе пливача, а уживао је у утакмицама кошаркашке репрезентације Србије. Такође, успио је да види све љепоте Рија, али и оне најружније дијелове, фавеле, које чине 80 одсто површине града.

Величанствено је било и у Брчком гдје су суграђани дочекали "сребрну" одбојкашицу Бранкицу Михајловић. Осим породице, пријатеља и више од 2.000 суграђана, њу су поздравили и предсједник Скупштине Брчко дистрикта Ђорђе Којић, као и предсједник РС Милорад Додик.

- Диван је осјећај. Ријетке су ситуације кад остајем без текста, а једна од њих је управо овај дочек у родном граду са предсједником Републике и свим овим људима. Срећна сам и поносна - рекла је Михајловићева.

Додала је да није ни сањала да ће једног дана донијети медаљу у Брчко када је прије петнаестак година почела да тренира одбојку. Осим сребрне медаље, она је за наступе у Рију добила награду за најбољег примача олимпијског турнира.

Мурал Ђекановићевој

На зиду зграде у улици Јована Дучића у Теслићу освануо је мурал у част учеснице Олимпијских игара стрељачице Татјане Ђекановић која је допутовала у родни град. Њени другари из насеља потрудили су се да овјековјече историјски пласман прве Теслићанке на Олимпијске игре, па су јој посветили мурал. Идеја је потекла од умјетника Срећка Лале којем ово није први пут да своје суграђане обрадује неким од мурала на стамбеним зградама.

Билборд

Тијана Бошковић је претходних дана била централна тема у Билећи. Као први спортиста који је у овај градић донио олимпијско одличје, у знак захвалности добила је и четири билборда. Међутим, права фешта очекује се вечерас када ће јој бити приређен свечани дочек.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана