Петровићу реми пуна капа

Д. Пашагић, И. Станишић
Петровићу реми пуна капа

Бањалука - Фудбалери Радника данас ће из Старе Пазове кренути пут Старе Загоре у Бугарској, гдје ће у четвртак од 19.30 часова (20.30 по локалном времену) против Бероеа играти први меч првог кола квалификација за Лигу Европе, што ће им бити деби на међународној сцени.

Шеф стручног штаба Бијељинаца Славко Петровић већ јуче је знао списак путника за Бугарску, али из предострожности није желио да га открије.

- Изгледа да у редовима нашег ривала имају добре доушнике, јер све знају о нама. На пут ће 20 фудбалера, 18 играча и два голмана, али о именима не бих још да се изјашњавам. Једно је сигурно на пут ће они, који су у овом тренутку најспремнији, они који свих 90 минута могу да одиграју у високом ритму - кратко је рекао Петровић.

Не жели да се унапријед правда за евентуални неуспјех, али истиче да је предност на страни Бероеа.

- Иако је екипа из Старе Загоре квалитетнија од нас надам се да можемо остварити повољан резултат. За нас био идеалан био неријешен резултат са датим голом, рецимо 1:1. Оптимиста сам по природи и вјерујем да ће ми се то исплатити. Нисмо били фаворити ни у финалу Купа БиХ против тузланске Слободе, па смо славили. Зашто сада из овог двомеча не би изашли као побједници - наставио је Петровић.

По њему најважније ће бити да се издржи почетни притисак Бугара.

- У жељи да дођу до предности сигурно ће од старта кренути силовито. Ту је можда и наша шанса да евентуално неким контранападом дођемо до гола. Најважније је да останемо максимално сконцентрисани свих 90 минута - додао је Петровић.

Уз Семберце ће на стадиону у Старој Загори, који прима 12.128 гледалаца бити и педесетак најватренијих присталица Радника, који ће на путу кренути у четвртак рано ујутро из Бијељине. Реванш сусрет игра се у четвртак 7. јула на Градском стадиону у Бањалуци од 18 часова.

Тржишна вриједност

Тренутна тржишна вриједност играчког кадар бугарског тима процјењује се на 9,95 милиона евра. Најскупљи играч је љевокрилни бугарски репрезентативац Спас Делев вриједан 900.000 евра према порталу "transfermarkt.de". Берое има четири репрезентативца, а осим поменутог Делева, дрес бугарског националног тима облачили су и Иво Иванов, Венцислав Василев и Благој Макенџиев. У екипи имају само шест странаца међу којима се истиче искусни 34-годишњи бразилски везни играч Елиас. Просјечна старост екипе је 26,6 година, а најбољи стријелац у прошлој сезони био је Сиријац, Исмаил Иса са седам голова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана