Петровић задао жесток ритам

Игор Станишић
Петровић задао жесток ритам

Будва - Паклен ритам без дана предаха, тренинзи по три пута на дан, контролне утакмице и разговор са сваким појединцем тренера Бијељинаца Славка Петровића.

Тако би се укратко могли описати дани фудбалера Радника на Црногорском приморју гдје се одрађује други дио припрема бх. премијерлигаша. Посљедња утакмица против Петровца показала је сву физичку супериорност, иако нису успјели да поразе ривала са којим су одиграли неријешено, 1:1.

- Ово је за нас у суштини била прва права провјера и могу бити задовољан, јер су играчи одрадили свој дио посла добро. Несрећним околностима одиграли смо само 1:1, иако смо били убједљиво боља екипа. Примили смо нерегуларан гол, из чистог офсајда, а пропустили смо пет сјајних прилика. Чињеница је да су играчима ноге тешке од мукотрпног рада тако да морамо бити задовољни - рекао је Петровић.

Ради се мукотрпно, са циљем да се избори пласман у Европу.

- Наставили смо са тренинзима два пута на дан у истом ритму без дана за регенерацију, а у неколико наврата радили смо на пресингу тако да максимално користимо сваки моменат да се добро спремимо - наставио је Петровић.

По његовим ријечима меч против Бокеља у суботу од 14 часова у Будви биће највећи испит у склопу припрема у Црној Гори.

- Спадају у сам врх црногорског фудбала и у тој утакмици морамо показати много више ако желимо остати непоражени. Шансу ће и овог пута добити 20 играча и два голмана - нагласио је Петровић.

Похвалио је новајлије Јоцу Стокића и Дејана Јанковића.

- Играчи који су код мене дужи период подносе добро припреме. Неколико новајлија има потешкоћа, а једини од њих који све задатке беспрекорно извршава је Стокић који је на прозивку дошао припремљен, док се Јанковић полако прикључује јаком темпу - рекао је Петровић. 

Неколико играча се пожалило на лакше повреде.

- Имамо малих проблема Адемином Хаџићем, али он лагано трчи и за два до три дана биће у тренажном процесу. Миливоје Лазић је одрадио атлетски дио, али ће му требати још рада, а исти случај је са Младеном Зељковићем, који је дуго био ван строја. Очекујем да до краја припрема у Будви сви играчи буду у максималном погону - додао је Петровић.

Глишић

Најбољи стријелац Прве лиге Републике Српске Александар Глишић (1992. годиште) који је дошао у зимском прелазном року из Текстилца из Дервенте, ставио је потпис на вјерност Раднику на три године.

- Коначно смо успјели да сад већ и дефинитивно у наше редове доведемо Александра Глишића. Посједује квалитет расног голгетера што је показао до сада играјући за Текстилац гдје је бранећи боје Дервенћана постигао девет голова и престављаће будућност за нашу екипу -  нагласио је генерални секретар Радника Небојша Томић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана