Петар Курчубић: Част је бити тренер Борца

Дарко Пашагић
Петар Курчубић: Част је бити тренер Борца

Бањалука - Веома брзо смо се договорили и ниједног тренутка се нисам двоумио о томе да ли да преузмем Борац, који није баш најбоље стартовао ове сезоне.

Нагласио је ово нови шеф стручног штаба бањалучког премијерлигаша, искусни стручњак из Србије Петар Курчубић за "Глас Српске", који је јуче приједодне гледао, а потом послијеподне и сам водио, тренинг "црвено-плавих", који ће до недјеље боравити на мини-припремама на Хајдучким Водама.

- Ствари у вези са мојим ангажманом су се веома брзо дешавале, али нисам пуно размишљао. Бањалука је познати спортски град, Борац један од њених највећих спортских изданака и када ти неко понуди да будеш његов тренер, то се не одбија - рекао је Курчубић.

Са управом Бањалучана договорио је сарадњу до краја јесењег дијела сезоне.

- За то време требало би да се склопе све коцкице, а онда ћемо поново сести за сто и разговарати о евентуалном наставку сарадње. Сигуран сам да је и мој претходник радио најбоље како је знао, али се неке ствари нису једноставно поклопиле и онда је по обичају тренер први на удару. Свака промена на кормилу, по правилу, доноси помак напред и верујем да ће тако бити и овог пута. Што се тиче остатка стручног штаба, он остаје исти као и до сада, јер нема потребе да сумњам у квалитета рада људи, који су готово цели свој живот провели на Градском стадиону - наставио је Курчубић.

Свјестан је да долази у екипу која је послије одличног старта са два везана пораза себе довела у тешку ситуацију.

- Највећи проблем за бх. премијерлигаше ове сезоне је реорганизација такмичења, односно смањење лиге, тако да практично сваки кикс може бити кобан. Међутим, изазова се не бојим. Моје је да заједно са играчима засучем рукаве и да већ од меча са Травником кренемо узбрдо на табели - нагласио је Курчубић.

Одмах на старту видио је да располаже са младом екипом.

- Упознат сам жељом руководства клуба да се ослања на играче чије време тек долази и верујем да ћемо сви заједно извући максимум. Ова репрезентативна пауза је добро дошла да се бар мало боље упознамо и да покушамо дићи морал екипе на виши ниво. Квалитет остатка лиге мање, више солидно познајем, пратио сам Премијер лигу колико су ми обавезе дозвољавале, а у наредним данима погледаћу и неколико прошлих мечева Борца. Све у свему, заједничким снагама идемо напред и убеђен сам да ћемо сви заједно успети у остварењу циља званог опстанак у лиги - додао је Курчубић.

Биографија

Петар Курчубић је рођен 3. јануара 1963. године и у фудбалској каријери играо је за Нови Сад и Земун. Тренерски позивом бави се од 1996, а највише времена провео је у Новом Саду, осам и по година. Сједио је на клупи Младости из Апатина, Радничког из Новог Београда, Обилића, Хајдука из Куле, ЧСК из Челарева, зрењанинског Баната, суперлигаша Србије суботичког Спартака и Новог Пазара. У иностранству је био тренер македонске Победе из Прилепа, азербејџанског Олимпика из Бакуа, а у Словачкој је предводио Нитру и Доњи Кубин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана