Пет тренера би у Ђоковићев штаб

Агенције
Пет тренера би у Ђоковићев штаб

Београд - Сарадња Новака Ђоковића и Бориса Бекера ближи се крају, а свјетски медији лицитирају са именима насљедника славног Нијемца у стручном штабу за идућу сезону.

Портал "спортскееда.цом" је направио листу од пет потенцијалних кандидата, махом бивших тенисера и доказаних тренера, али има и изненађења. Наравно, наставак сарадње са тренером још из јуниорских дана Марјаном Вајдом није под знаком питања, јер су Новак и Словак много тога прегурали заједно. Први на листи потенцијалних тренера је Шпанац Алехо Манцисидор, који је "брусио" таленат Гарбиње Мугурузе од 2010. до 2015. године и имао доста удјела да Шпанкиња постане оно што данас јесте. На листи је и освајач осам гренд слемова Џими Конорс, који је сарађивао са Ендијем Марејем и Ежени Бушар. Такође, радио је и са Ендијем Родиком, као и кратко са Маријом Шараповом.

Међу кандидатима је и бивши учитељ Ендија Мареја Амели Морезмо. У тениским круговима позната је као добар психолог и особа која је утицала да Шкот на прави начин каналише бијес, као и подигне самопоуздање, са чиме Ђоковић кубури од средине сезоне. Морезмо је била и тренер Марион Бартоли, када је освојила Вимблдон.

Још један потенцијални тренер сарађивао је са Марејем, а ријеч је о Бреду Гилберту. Американац се посљедњих година профилисао као коментатор и аналитичар, а сарађивао је са Ендијем Родиком и Кеи Нишикоријем. Ипак, остаће упечатљив као учитељ Андреа Агасија, који га необично цијени и даје му етикету најбољег тренера свих времена.

Посљедњи кандидат је Стефан Едберг. Међутим, Швеђанин има најмање искуства, пошто је био у штабу само Роџера Федерера. То је било 2014. године, када се Швајцарац мучио да пронађе своју препознатљиву игру, да би је на крају под његовим утицајем дјелимично и кориговао.

Ђоковић и Бекер

Новак Ђоковић и Борис Бекер сарађују од 2014. године, гледајући трофеје, више него успјешно. Ђоковић је са Бекером освојио половину од својих 12 титула, постао рекордер по броју мастерс титула, као и човјек са највише поена и највећом разликом у односу на другопласираног на АТП листи. Ипак, њихови путеви се изгледа ту раздвајају, јер је Бекер све рјеђе са Ђоковићем на турнирима, а и српски тенисер је индиректно признао да сарадња неће бити настављена.

Исхрана

Иако му многи препоручују да се врати на свакодневну исхрану, Новак Ђоковић је поручио да се неће одрећи веганског менија.

- Нисам на специјалној исхрани због тениса и да бих побеђивао на мечевима, већ зато што је то добро за моје тело. Та дијета је одраз мог начина живота. Нећу одустати од ње зато што ми више није приоритет да побеђујем, освајам титуле и будем најбољи на свету - поручио је Ђоковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана