Пекари из Кнежева однијели пехар

Д. К.
Пекари из Кнежева однијели пехар

Котор Варош - Побједник 49. традиционалног турнира у малом фудбалу "Котор Варош 2016" је пекара „Алекса“ из Кнежева која је у финалу савладала браниоца титуле пекару "Обеликс" из Котор Вароша.

Једини гол постигао је Драган Верић што је било довољно за први тријумф екипе из Кнежева на овом турниру. Претходно су Кнежевљани у полуфиналу избацили екипу Светосавске омладинске заједнице након бољег извођења седмераца, док је пекара „Обеликс“ резултатом 3:2 савладала ПДП Котор Варош.

- Ово је пета година да долазимо на турнир у Котор Варош и тек сада смо успјели освојити прво мјесто. Све похвале организатору, који је турнир подигао на највиши ниво - рекао је Верић.

Најбољи стријелац турнира са шест голова је Огњен Ђаковић из пекаре "Обеликс", док су чланови побједничке екипе Зоран Станивуковић и Драган Верић понијели епитет најбољег голмана и играча.

У конкуренцији предузећа и јавних установа прво мјесто је освојила општина Котор Варош, која је у финалу послије бољег извођења пенала побиједила фаворита турнира екипу "Спортека". Титула најбољег стријелца у овој категорији је припала Сандију Бехарићу ("Спортек"), први голман је Милорад Савановић (општина Котор Варош), док је Енис Мушановић ("Спортек") понио епитет најбољег играча.

Турнир је имао и хуманитарни карактер, а захваљујући публици, Организационом одбору, општинској организацији Црвеног крста и удружењу „Цариград“ сакупљено је 2.000 марака за лијечење 15-годишњег Стефана Мајсторовића из Котор Вароша, који је облио од леукемије, а након операције у Београду скупља снагу за нове животне побједе.

На турниру, који су организовали општина Котор Варош и Центар за културу, спорт и информисање учествовале су 44 екипе у четири узрасне категорије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана