Павић остварио норму за репрезентацију Шведске

Срна
Павић остварио норму за репрезентацију Шведске

НОВИ ГРАД - Један од оснивача Атлетског клуба "Слобода" из Новог Града, ултрамаратонац Бранислав Павић истрчао је 241,01 километар за 23 часа, 59 минута и 42 секунде и остварио норму за улазак у репрезентацију Шведске.

Он је овај резултат остварио на Шевде ултра фестивалу /Скöвде ултра фестивал/ у Шведској, гдје је освојио друго мјесто у трци.

Павић је у изјави за Срну подсјетио да је прву трку од 24 часа трчао у Београду 2013. године, те да је јуче завршена шеста трка у овој категорији.

"У Београду сам прешао 212 километара, прошле године на свјетском првенству сам остварио резултат од више од 220 километара и са тим резултатом ушао међу тркаче Б норме. Ова трка је уједно била и првенство Шведске, гдје сам успио истрчати А норму и ући међу најбоље свјетске тркаче", рекао је Павић.

Павић је навео да је Свјетска ултрамаратонска организација поставила норме у виду пређених километара за 24 часа - пређених 200 километара је Ц норма, 220 километара је Б норма и 240 километара је А норма.

"Пошто знам из искуства да се на тркама од 24 часа може десити свашта, тако и нисам поставио циљ колико километара ћу да пређем, мада сам у себи прижељкивао овакав резултат. Трка је стартовала у суботу у 12.00 часова. Првих неколико часова сам доста споро трчао јер сам хтио да се сачувам за други дио трке, што се показало као добар план", истакао је Павић.

Он је открио да је два часа прије краја трке, усљед пораста температуре ваздуха, почео падати у темпу и да је било упитно да ли ће је завршити.

"Посљедњи час је било све или ништа, тако да сам морао појачати темпо. Захваљујући Мартину /побједник трке Мартин Шарп/ успио сам одржавати јачи темпо јер смо тада пејсали један другог /држали темпо, подржавали се/. Навијање је било све гласније и гласније, тако да и тај дио помаже код психичког стања умора", указао је Павић.

Павићу се прелазак из БиХ у шведску репрезентацију рачуна од почетка ове године, а за улазак је потребна норма.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана