Партизан убједљиво савладао Лимож

спортклуб.рс
Партизан убједљиво савладао Лимож

Кошаркаши Партизана убједљиво су побиједили Лимож у гостима 82:60 и послије петог кола остали су једина екипа са максималним учинком у Еврокупу.

Црно-бијели су тријумфом у Француској направили вјероватно и кључан корак у борби за прво мјесто у групи Б, поготово што ће у преосталих пет мечева три одиграти у Београду.

Екипа из Хумске је у Лиможу играла без капитена Новице Величковића и Корија Волдена, који је повриједио стопало на посљедњем тренингу, али осим катасторфално одигране прве четвртине, у преосталом дијелу утакмице потпуно су доминирали.

Београђани су у првих десет минута примили чак 25 поена и домаћима су дозволили да у једном тренутку оду на 12 поена вишка, међутим, у наредне двије четвртине Тринкијеријев тим је ривалу дозволио да забиљежи само 15 поена и практично већ послије три дионице дуел је био одлучен.

Црно-бијели су примирили бекове Лиможа и стрпљивом игром, уз доминацију у скоку под оба коша, лако су уписали и трећу побједу у гостима у другом по јачини клупоском такмичењу Европе.

Рашон Томас је био најефикаснији са 16 поена, Маркус Пејџ је постигао 14, Немања Гордић је додао 13, уз 5 скокова и 6 асистенција, Вил Мозли 11, уз 9 скокова и 3 блокаде, а Жанис Пејнерс и Огњен Јарамаз по 8 поена. У домаћој екипи Иго Инверници је уписао 13, Николас Ланг 12, а Семаџеј Кристон 11, уз 10 асистенција.

Еврокуп, пето коло:
Лимож – Партизан 60:82
Локомотива – Тофаш 69:72
уторак Ритас – Венеција 72:81

Шесто коло:
5. новембар Партизан – Венеција
5. новембар Локомотива – Ритас
6. новембар Лимож – Тофаш

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана