Партизан у Молдавији тражи пробој ка групној фази Лиге Европе: Спремни смо на све да дођемо до побједе

Г.С.
Партизан у Молдавији тражи пробој ка групној фази Лиге Европе: Спремни смо на све да дођемо до побједе

КИШИЊЕВ - Спремни смо на све варијанте, и ако поведемо и ако будемо губили и ако буду пенали.

Ово је порука новог-старог стратега Партизана Александра Станојевића пред вечерашњи меч са Сфинтул Георгеом, или на српском Светим Ђорђем, (19 часова) у другом колу квалификација за Лигу Европе. Молдавци не би требало да буду баук за вицешампиона Србије који има прилично турбулентан старт сезоне, па је промјеном на клупи покушао да се врати на прави пут. Лагана побједа против Рада показала је напредак, али и промјену формације, па су “црно-бијели” послије дуго времена заиграли са два нападача. Поред стандардног Умара Садика, Станојевић је у врх гурнуо Лазара Марковића, па се очекује да и вечерас уради исто.

- Иако се игра једна утакмица и ми смо гости, фаворити смо. Да има и реванш, онда бисмо били апсолутни фаворити. Спремни смо за све опције, момци су фокусирани и спремни. Противник није за потценити и не смемо да га потценимо, али верујем да можемо даље. Имамо квалитет да кроз посед дођемо до гола и то ће бити једна од идеја - открио је Станојевић дио тактике.

Утакмица се, наравно, игра без присуства публике, а с обзиром на то да стадион Сфинтула не испуњава услове УЕФА, меч ће бити игран на стадиону Зимбруа у престоници Кишињеву, па номинални домаћин неће имати ама баш никакву предност. Партизанов ривал је у прилично доброј форми јер је послије тријумфа у Солигорску у првом колу славио и у првенству у којем послије девет кола заузима треће мјесто. Без обзира на то, као и чињеницу да је Станојевић имао мало времена како би играчима у потпуности усадио своје тактичке замисли, Партизан не би смио да има проблема. На крају крајева, управа клуба је пласман у Лигу Европе подвукла црвеном оловком, па екипе попут овог ривала не би смјеле да буду непремостива препрека, посебно јер се у тим враћа Сејдуба Сума, а на гол би требало да стане искусни Владимир Стојковић који не брани у Суперлиги због такозваног бонус правила.

- Најважније је да дјелујемо офанзивно и да Партизан у било којој формацији постиже голове и биљежи успјехе. Желим из свег срца да побиједимо и да прођемо даље, све до групне фазе. Прошле јесени нам је тамо било прелијепо, надам се да ћемо и ове имати шта да покажемо у занимљивом такмичењу - рекао је први стријелац тима Умар Садик.

Молдавци оптимисти

Фудбалер Сфинтула Еуген Сливка процијенио је да је Партизан у лошој форми, што ће његов тим покушати да искористи.

- Пратио сам све што су рекли и како нас виде. Партизан је увек Партизан, не можемо да причамо у каквом је стању. Спремни смо максимално, знамо шта нас чека и то је најважније - одговорио је Александар Станојевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана