Партизан спреман за празник фудбала

Агенције
Партизан спреман за празник фудбала

БЕОГРАД - Празник фудбала спрема се у Хумској 1 јер на ноге Партизану у трећем колу Лиге Европе стиже Манчестер јунајтед (18.55).

Биће то први сусрет ова два клуба након чак 53 године и у њега тимови улазе са по четири бода те се боре за прво мјесто на табели групе Л.

Партизан је значајно поправио форму у посљедњих пола године мада још има одређених проблема у игри изабраника Саве Милошевића и нада се да ће направити изненађење против “црвених ђавола” који играју једну од најлошијих сезона у модерној историји клуба.

Реми са Ливерпулом у прошлом колу дјелимично је вратио самопоуздање енглеском саставу који као фаворит стиже у Београд, а стратег “црно-бијелих” током каријере играо је против екипе са “Олд Трафорда”. 

- Излишно је причати о важности и посебности утакмице. Верујемо да је екипа спремана и свесна онога што нас чека, а чека нас изванредно тешка утакмица. Ово је прилика да се измеримо колико вредимо и играње у Европи доноси много, тако да нам треба да буде част и задовољство што можемо да играмо са њима - рекао је Милошевић.

Меч у Београду пратиће и легендарни тренер Јунајтеда сер Алекс Фергусон, који је Милошевића савјетовао да се бави тренерским послом.

- Велика је част што Фергусон долази да гледа утакмицу, у годинама је кад не иде ни на све утакмице Јунајтеда. Привилеговани смо што ћемо га видети на утакмици. Надам се да ће видети добру екипу Партизана. Имамо и неколико младих играча, које можемо не да понудимо, већ да представимо на утакмици. Нема много таквих играча у Европи. Велика част и привилегија што могу да кажем да сам са њим сарађивао у УЕФА. То је једно од најдрагоценијих искустава које имам у животу - рекао је Милошевић.

Имао је спреман одговор на питање шта ће Фергусону да покаже и препоручи у Београду.

- Има много ствари које могу да препоручим, али као и за сваког Шкота један добар алкохол - нашалио се Милошевић.

Истакао је и да очекује испуњен стадион уз фер навијање без проблема, док улогу фаворита препушта гостима.

- Можемо очекивати максимум од Партизана свих 90 минута што смо показали и видећемо колико ће то бити довољно, док не можемо предвидети снагу и екипу Манчестера. Када сам дошао, идеја ми је била да Партизан приближим европским екипама. Мислим да је тим показао напредак у европским утакмицама и сада имамо нову прилику. Ако у томе успемо, то ће бити већа победа и од три бода, иако се нећете сложити са мном. У овом моменту не могу да будем сигуран како ће играти. Мислим да неће играти са три играча у последњој линији, већ са четири као у већем делу сезоне - рекао је тренер “црно-бијелих”.
 

Тешко као Звезди

Упитан како коментарише анализу колумнисте “Скај спорта” да ће утакмица у Београду бити луда и да ће резултат бити 1:1 и да Јунајтед треба да буде срећан ако меч буде тако завршен.

- Лако је њему да прича. Не можемо себи да дозволимо луксуз да прихватимо та размишљања. Видели сте меч Тотенхема и Црвене звезде колико је тешко и колика је разлика. Имаћемо сличне проблеме као Звезда. Идемо да дамо 100 одсто, ако можемо преко биће идеално. Никакво друго размишљање не треба да имамо - закључио је Милошевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана