Партизан побједом отворио Еврокуп

Г.С.
Партизан побједом отворио Еврокуп

Кошаркаши београдског Партизана успјешно су стартовали у новој сезони Еврокупа, изабраници Жељка Обрадовића су у првом мечу групне фазе у Хамбургу као гости побиједили Тауерсе резултатом 106:97

Био је то први меч Жељка Обрадовића на клупи Партизана у Еврокупу, а “црно-бијели” су демонстрирали разлику у класи прије свега веома расположеном офанзивном партијом у којој су веома добро шутирали.

Најефикаснији у београдском тиму био је Кевин Пантер са 26 поена (9/16 из игре, 7/7 пенали), а имао је и шест скокова и три асистенције. Истакли су се још Далас Мур са 17 поена (5/6 из игре), Јам Мадар са 13 поена и пет асистенција, Ален Смаилагић са такође 13 поена и девет скокова, али и шест изгубљених лопти, као и Немања Дангубић, који је додао 10 поена.

У пораженом саставу истакао се Кејлеб Хоумсли са 21 поеном (6/14 из игре), Џејлон Браун је додао 18, Закари Браун 15, Мајк Коцар 14, а Сет Хајнрикс 10 поена.

Наредни меч Партизан игра у суботу у Београду против Крке у оквиру петог кола АБА лиге, а наредне наредне сриједе наставља такмичење у Еврокупу утакмицом против Турк Телекома на домаћем терену.

У А групи ЕК се поред Партизана, Хамбурга и Турк Телекома налазе још екипе Локомотиве Кубањ, Хувентуда, Слонска из Вроцлава, Андоре, Лијеткабелиса, Трента и Левалоа, преноси Спортклуб.рс

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана